Kategorier
Nyheter Skiver

Hedvig Mollestad Trio | Ding Dong. You’re Dead.

Det var med spente nyjazzede ører jeg satte igang årets rykende ferske, og etter 7 minutter og 30 sekunder jublende kunne fastslå at de allerede her har toppa forgjengeren! En helt nydelig start på en skive som etter litt skjev jazzing ender i et virkelig fett riff som blander det aller beste fra både rock og jazz.

Rune Grammofon

Idet jeg åpnet jazzøret mitt en smule falt forgjengeren “Smells Funny” så til de grader på plass, og har attpåtil fått godt med spilletid i etterkant – noe som absolutt ikke er alle anmeldte artister forunt. Derfor var det med spente nyjazzede ører jeg satte igang årets rykende ferske, og etter 7 minutter og 30 sekunder jublende kunne fastslå at de allerede her har toppa forgjengeren! En helt nydelig start på en skive som etter litt skjev jazzing ender i et virkelig fett riff som blander det aller beste fra både rock og jazz. Det er også riffet som bærer mesteparten av låta, selv om den også svinger seg både hit og dit underveis. Og da trommis Ivar Loe Bjørnstad synkoperer seg inn i et taktomslag helt mot slutten klarte ihvertfall ikke undertegnede hverken å sitte stille eller å holde smilet tilbake. Rett og slett en praktfull start av trioen! Og dette følges også opp eksemplarisk på “All Flights Cancelled” med vesentlig mer fres enn forgjengeren og sementerer en prikkfri åpningsduo.

De drar det helt ned under tittelsporet som kanskje kan bli en tanke for ensformig for min smak, men den er fort glemt allerede under “Gimbal” som igjen viser hvilke riff som bor i gjengen. “Magic Moshroom” tar jobben med å nok en gang utfordre mitt urutinerte jazzøre litt i overkant, men godt hjulpet av en fantastisk titulering kom jeg meg igjennom denne gang også. Tituleringer er forøvrig noe de har greie på, all den tid de kommer opp med titler som “The Art Of Being Jon Balkovitch”, nok en fengende perle på herligheten og som trygt geleider oss til den fullstendig nedstrippede og nydelige “Four Candles”. Jeg får lyst til å tenne fire lys og bare la meg gli vekk i Hedvig Mollestads Trio sitt nydelige univers underveis og fastslå som jeg anslo ved anmeldelsens start at de såvisst har toppet “Smells Funny”, og jeg kan ikke for mitt liv skjønne annet enn at fans kommer til å bli virkelig fornøyde med “Ding Dong. You’re Dead.” (Intervju med Hedvig her!)

5,5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 19.mars 2021