Kategorier
Skiver

H.e.a.t | Live in London

I løpet av få år har svenske H.e.a.t. markert seg som et band å regne med innen sjangeren melodiøs hard rock/AOR – spesielt i England hvor de satte rekord i antall opptredener på Firefest, som kulminerte med å toppe plakaten på fredagen i fjor høst, med en kanon konsert foran 2500 elleville fans.

Gain

I løpet av få år har svenske H.e.a.t. markert seg som et band å regne med innen sjangeren melodiøs hard rock/AOR – spesielt i England hvor de satte rekord i antall opptredener på Firefest, som kulminerte med å toppe plakaten på fredagen i fjor høst, med en kanon konsert foran 2500 elleville fans. Ikke uventet er det derfor England, nærmere bestemt The Garage i London, som er valgt som innspillingssted av deres første liveskive. Nå er riktignok The Garage et sted med plass til 5-600 stykker, men på opptaket høres det mer ut som om de spiller Wembley Stadium. På sine fire studioskiver har bandet nok kremlåter til å levere perler på løpende bånd i en drøy time, og nok av større band har grunn til å sikle på låtarsenalet deres. Bandet er også i full fyr og flamme, det er bunnsolid musikalsk. Og så har de jokeren Erik Grönvall på vokal. Den tidligere vinneren av svensk Idol er en av de mest energiske frontfigurer undertegnede noensinne har sett på en scene – han løper rundt som en strikkball når han ikke hopper fra PA-riggen og stuper ut i publikum, og ser ut til å kose seg glugg ihjel mens han ikke står stille et sekund. Han får Sebastian Bach til å fremstå som en paralysert grønnsak på scenen. Og deri ligger muligens mitt eneste ankepunkt med fyren – han er en strålende vokalist med en sterk stemme, men han synger I CAPS LOCK av sine lungers kraft nesten hele tiden, og har en tendens til å skrike «COME ON! LET’S GO!!!» litt for ofte, og til å telle inn ethvert break eller intro med «ONE! TWO! THREE! FOUR!!!». Ro litt ned, mann. Dynamikk er bra. Ikke alle brytere på 11 hele tida.

Men dog, skiva er et solid dokument av hva H.e.a.t. står for, og er du fan, vil denne passe fint inn i samlinga. Kjenner du ikke til dem, så kommer du deg heller på konsert med bandet, eller så sjekker du ut den fortsatt nyeste studioskiva «Tearing Down The Walls», som allerede har oppnådd kultstatus.  

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 18.februar 2015