Kategorier
Skiver

Guardians of Time | Tearing Up The World

En sjelden gang blir jeg slått i bakken av en plateutgivelse. Og dette er en av de. Dessverre skjer dette forholdsvis sjelden og det skal mye til før undertegnede river av seg klærne og danser nedover gata i ren ekstase. Men dette er nære, farlig nære.

Rock Of Angels Records

En sjelden gang blir jeg slått i bakken av en plateutgivelse. Og dette er en av de. Dessverre skjer dette forholdsvis sjelden og det skal mye til før undertegnede river av seg klærne og danser nedover gata i ren ekstase. Men dette er nære, farlig nære. Guardians Of Time er antagelig et kjent navn for de som er bevandret innen norsk metal, men ingen av de foregående skivene er i nærheten av denne. Skiva starter med tittelsporet og et trommebeat som er tatt ut fra “Painkiller”(Judas Priest). Der stopper forøvrig resten av likheten selv om vi befinner oss i den riffbaserte og kraftfulle delen av metalen. Jeg vil ikke kalle bandet power metal, men heller en blanding av power og heavy metal. Med andre ord ganske så likt foregående utgivelser, men det er tydelig at vannet i Vennesla inneholder et eller annet som har ført til at bandet har enda mer energi og nok kraft til å blåse et bedehus over ende. Foruten en fantastisk fet produksjon står den ene mektigere låta etter den andre i kø. Tekstmessig er det ikke så mye substans, men hva gjør vel det. Jeg tror på Bernt Fjellestad når han synger “Raise the eagle in the sky”. Og når han i tillegg har et vannvittig spenn og kraft i stemmen så blir det meste han synger til gull. Resten av bandet er ikke det grann dårligere. Her får du fete gitarriff og soloer delikat utført av Paul Olsen. Ryrmeseksjonen bestående av Jonkis Werdal på bass og Jan Willy Aaraas på trommer pumper løs det remmer og tøyler kan holde. Joda, dette er så massivt og kraftfullt at det kan få malingen til å flasse av veggen. Skal jeg trekke frem noen låter må det bli “As I Burn” hvor selveste Ripper Owens bidrar, og uten å tråkke han på tærne så blir han fullstendig gruset av Fjellestad. Fullstendig! Forøvrig gjester også Abbath skiva, morsomt nok det, men det også blir en liten parantes her.

Det er egentlig meningsløst å trekke frem noen flere låter. Alt låter grisefett. Undertegnede har kjørt igjennom skiva så mange ganger at det normalt sett skulle ført til sure oppstøtt og brekninger, men så er ikke tilfellet her. Ingen som helst tvil om at Guardians Of Time river i stykker verden med denne skiva. Kort og godt et mektig, fantastisk og variert album som bør falle i smak hos enhver metal entusiast. Dette bandet gjør meg stolt over å være av norsk herkomst. Mektig stolt!

5,5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 19.oktober