Kategorier
Skiver

Graham Bonnet Band | Day Out In Nowhere

Denne karen trenger neppe noen videre introduksjon og kan sies å være en av de mest fargerike og karaktermessige vokalistene i en mannsalder. Bonnet har vært særdeles produktiv gjennom sin lange karriere og alt har dessverre ikke vært bare gull. Men hvordan låter så “Day out in Nowhere”?

Frontiers

Denne karen trenger neppe noen videre introduksjon og kan sies å være en av de mest fargerike og karaktermessige vokalistene i en mannsalder. Hvem andre har klart å få Ritchie Blackmore rasende over en hårklipp? Bonnet har vært særdeles produktiv gjennom sin lange karriere og alt har dessverre ikke vært bare gull. Men hvordan låter så “Day out in Nowhere”? Joda, dette låter overraskende bra og Bonnet klarer fortsatt  i en voksen alder av 74 vintre å tyne ut imponerende vokalfraser, selv om jeg er rimelig sikker på at her er det også jukset litt i Frontiers-studioet. Likevel låter skiva ganske friskt og ikke minst så er låtene varierte. Her får du servert både drama og patos i beste Bonnet stil, både musikalsk og lyrisk sett. Ringreven har så absolutt ikke glemt å provosere, noe som spesielt skinner igjennom på låtene “Uncle John” og “David’s Mom”.

Noen prominente musikere gjester også skiva og hever utvilsomt enkelte av låtene, slik som “Jester” med gitarvirtuosen Jeff Loomis. La oss heller ikke overse “It’s Just a Frickin’ Song” hvor legenden Don Airey farger låta med delikat tangentspill. Dette er langt ifra en klassiker, men alt i alt en knakende god hardrock-skive med flere sterke enn svake låter selv om det lille ekstra mangler. 

4/6 | Pål Silihagen

Utgivelsesdato 13.mai 2022