Kategorier
Nyheter Skiver

Gåte | Til Nord EP

Singelen “Kjærleik” setter igang de fem sporene de serverer, og det er rett og slett ren magi som kommer ut av høyttalerene, spesielt oppbygningen mot den episke slutten. Musikkvideoen gjør sin fantastiske jobb med å understreke magien ytterligere og det er ikke så rent lite gåsehud man sitter igjen med i etterkant.

Indie Recordings

Jeg hadde store problemer med å vedkjenne at jeg ikke kom meg på konsertene Gåte fremførte i akustisk form, totalt nedstrippet. Og etter å ha lidd meg igjennom diverse videoer på YouTube håpet jeg virkelig gjengen både kom til å fortsette med konseptet post pandemi og i tillegg spille det inn og gi oss et fullverdig album med tagningene.

Mine bønner ble nesten hørt, for det er ikke en hel skive med de nye versjonene de tilbyr men en råsterk EP som har endt opp nøyaktig like vakker som jeg forutså. Singelen “Kjærleik” setter igang de fem sporene de serverer, og det er rett og slett ren magi som kommer ut av høyttalerene, spesielt oppbygningen mot den episke slutten. Musikkvideoen gjør sin fantastiske jobb med å understreke magien ytterligere og det er ikke så rent lite gåsehud man sitter igjen med i etterkant.

«Hemarsverdet» er det eneste nye sporet av de fem, da resten er klassikere i nye versjoner og er dertil en kjærkommen nykommer i en allerede råsterk låtkatalog. En nydelig låt hvor gutta i bandet får slippe til med massiv koring. 

Jeg klarte aldri å bli helt venn med «Horpa» på «Svevn» og den er ikke favoritten på «Til Nord» heller, men den også har imidlertid fått seg et lite løft her og gjør seg heller ikke bort blant resten. 

For de går høyt ut med de to førstnevnte sporene, og selv om det aldri blir like storslått som disse er det ikke mye galt med nyversjonene av «Rideboll» og «Til Deg». Personlig setter jeg ekstra pris på sistnevnte da jeg har et spesielt forhold til akkurat denne. 

Dette er så tett opp til perfeksjon som man kan komme, det eneste jeg har å trekke noe som helst for er at de ikke har spilt inn en hel skive av herligheten. Men bevares, jeg var ikke klar over at dette var i planene til Gåte så jeg ble overlykkelig når de brått droppa «Kjærleik» og det ble klart at det kom mer. Nå vil vi bare ha enda mer. 

5,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 21.mai 2021