Kategorier
Skiver

Gaahls Wyrd | The Humming Mountain

Drøye to år, og en spellemannspris etter debuten «GastiR – Ghos Revisited» får vi et mini album fra Gaahl og hans kompiser fra Bergen. Ja, dette er miniskive, og ikke en EP, påpeker Gaahl, akkurat som Hellhammer og Celtic Frost gjorde tidlig på åttitallet.

Season of Mist

Drøye to år, og en spellemannspris etter debuten «GastiR – Ghosts Revisited» får vi et mini album fra Gaahl og hans kompiser fra Bergen. Ja, dette er miniskive, og ikke en EP, påpeker Gaahl, akkurat som Hellhammer og Celtic Frost gjorde tidlig på åttitallet. Ikke at det er så mye av musikken som ligner disse kanskje. Som på debutplata er det variert innhold, og tre av sporene, er leftovers fra nevnte plate. Og det er de tre hardeste sporene. Tittelkuttet, som er en tyngre låt med lavmelt vokal. Den minner meg litt om en dooma versjon av Rope Sect. «The Dwell» har mye black thrash i seg, den er stygg og kaotisk. Vokalen er ganske ren, og halvveis i låta går det over i et mer melodisk melankolsk parti, og er min favoritt av platas fem spor. «Awakening Remains – Before Leaving» er fullt øs black metal, som avslutter ganske rocka. På de nevnte sporene er det noe høy renvokal som minner meg om Ihsahn, men ser ingen steder han bidrar, så tolker det som at Gaahl har flere vokalsider på lur. Og det skal sies, selv om det er en del black metal i musikken er det ikke noe hylevokal, kun varianter av ganske så ren sang, selv om det er dypt.

De to nye sporene er åpningslåta «The Seed», som er en ni minutter akustisk rolig og stemningsfull låt med mye piano. Vakkert. «The Sleep» er også en rolig låt med clean elektrisk gitar og litt ambient effekter, og kanskje ikke noe som gir meg så veldig mye. Ålreit skive, men jeg gleder meg mer til en ny fullengder.

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 05.november 2021