Kategorier
Skiver

Dokken | The Lost Songs 1979-1981

Don Dokken jobber visstnok for tiden med en ny Dokken-skive, men er du superivrig blodfan kan du i mellomtiden sjekke ut «The Lost Songs – 1978-1981», som selvforklarende nok inneholder gamle låter fra tiden før debuten «Breaking The Chains».

Silver Lining

Don Dokken jobber visstnok for tiden med en ny Dokken-skive, men er du superivrig blodfan kan du i mellomtiden sjekke ut «The Lost Songs – 1978-1981», som selvforklarende nok inneholder gamle låter fra tiden før debuten «Breaking The Chains». Det er ikke spesifisert hvilke musikere som spiller på hvilke låter, men noen av disse gamle demoene er fullført i løpet av 2019 med hjelp av det nåværende Dokken-bandet. Her er også noen livelåter, som vi formoder er med gitargud George Lynch, trommis Mick Brown og bassist Juan Croucier, som like etterpå hoppet av for å bli med i Ratt. Lydkvaliteten av liveopptakene er overraskende bra, i motsetning til de aller eldste opptakene «Broken Heart» og «Hit And Run», som høres ut som om de er innspilt på en kassettspiller i en garasje – og med tanke på tidsepoken og budsjettet ser jeg ikke bort ifra at det er nettopp det de er. Åpningssporet «Step Into The Light» har alle de karakteristiske Dokken-ingrediensene, men refrenget er ganske flatt, vokalen likeså. «We’re Going Wrong» er ikke verst, men jeg antar at likhetene med UFO’s «Hot’N’ Ready» gjorde den uaktuell til debutskiva.

Mange av låtene her er gørr kjedelige, og har overhodet ikke tålt tidens tann. Man kan absolutt høre at dette er et band med stort potensiale, men på dette stadiet av sin karriere hadde de enda ikke utviklet evnen til å skrive gode nok låter, og Don Dokkens vokal er heller ikke på det nivået som den fikk utover 80-tallet. For de fleste vil denne skiva være totalt intetsigende, men er du fan av 80-talls-Dokken (Jeg formoder at samtlige Dokken-fans er fan av 80-talls-Dokken!) så er det interessant å høre starten på bandet og registrere den enorme utviklingen de hadde de neste årene. Man må ta denne skiva for hva den er – gamle demoer og liveopptak gravd frem fra Don Dokkens loftsbod – for å kunne ha noe utbytte av den.

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 28.august 2020