Kategorier
Nyheter Skiver

Bokassa | Molotov Rocktail

Tradisjonen tro starter Bokassa sin rykende ferske med et episk introspor som setter stemningen for hva vi har vente, en stemning som gir håp om nok en bra skive fra et av Lars Ulrich sine favorittband.

Napalm Records

Tradisjonen tro starter Bokassa sin rykende ferske med et episk introspor som setter stemningen for hva vi har vente, en stemning som gir håp om nok en bra skive fra et av Lars Ulrich sine favorittband. Ordspillet i tittelen tar vi også med oss videre inn musikken, som bærer tro og håp for nok en bra skive fra nordmennene. 

Vi har fått blitt kjent med “So Long Idiots!” en liten stund allerede, og den åpner låtdelen av albumet på en forbilledlig måte med Bokassa i kjent stil og god form. Det riffes over en lav sko med stadionvennlige refreng på omtrent samtlige spor på “Molotov Rocktail”, akkurat som vi er vant med. Allikevel synes jeg å legge merke til en litt mer sleaze over helheten, som for eksempel i “Pitchfork R Us” uten at det gjør noenting. I tillegg til blåserekker her og der, noe jeg ikke kan huske å ha hørt med bandet før – men dette passer fint i bandets pønka stonermetall. 

“Low (And Behold)” må finne seg i å være en av mine favoritter fra skiva, mye på grunn av et sykelig fengende refreng. En annen av albumets vinnere er tittelkuttet, der den med sine 2 minutters spilletid utgjør punkreferansen til det fulle. Og trekker vi også frem avslutteren, den obligatoriske “Immortal Space Pirate”, denne gang den tredje i rekken av tre mulige med den finurlige undertittelen “Too Old For This Sith” som like obligatorisk runder sju minutter uten at et eneste av de føles overflødig kan Bokassa trygt klappe seg godt på skulderen for nok et bra utført arbeide.

4,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 03.september 2021