Kategorier
Skiver

Anchors | When Hell Feels Like Home

De skal sette Norge på metalcore-kartet med debuten ifølge dem selv, og den type selvtillit setter man pris på – men da er det også viktig at musikken følger opp.

Independent

De skal sette Norge på metalcore-kartet med debuten ifølge dem selv, og den type selvtillit setter man pris på – men da er det også viktig at musikken følger opp. 

Den noe kryptisk titulerte «WYNMM» gjør ikke noe for dempe forventningene med sin enorme dynamikk og fengende refreng. Knallstart og en av de sterkeste sporet på skiva. «Machine» har vi fått kjenne på en stund allerede og i en klassisk metalcore-låt er det riffet på midtpartiet som stikker av som vinner – veldig glad de velger å repetere det helt mot slutten. 

Det sies at gutta har miksa debuten på egen hånd, noe som er meget imponerende da dette låter knall, virkelig bra jobba. 

«Coward’s Song» overrasker med et uventet piano på refrenget og etterfølges av «Born Blind» som også er et av de sterkeste sporene på «When Hell Feels Like Home». Meget bra første halvdel. 

Og det følges bra opp av andre halvdel og, fortsatt i samme metalcore-gata der de låtene som stikker seg ut er «Blood In The Water», tittelsporet og den rolige og vakre «Echoes» – uten at de resterende gjør seg bort på noen som helst måte. 

Alt i alt en meget bra debut, og det er godt mulig de setter Norge på metalcore-kartet – men om jeg kan gi et lite tips på veien detter Anchors kanskje litt ofte i den kjente «sinna vers tilmelodisk refreng med cleanvokal»-fella mange metalcore band gjør. Dette kan trygt varieres enda litt mer, og da begynner vi å snakke krutt. Ellers finnes det ikke mye å trekke for på «When Hell Feels Like Home» så dette kan trygt klappe dere selv på skuldrene for vel utført arbeide.

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad