Kategorier
Nyheter Skiver

Black Swan | Generation Mind

To år etter debuten, er Black Swan, en av Frontiers´ «supergrupper», de begynner å bli noen av de, klare med oppfølgeren, «Generation Mind». Besetningen er uendret siden sist; Reb Beach (Whitesnake/ Winger), Jeff Pilson (Foreigner), Robin McAuley (McAuley- Schenker Group) og Matt Starr (Ace Frehley/ Mr. Big).

Frontiers

To år etter debuten, er Black Swan, en av Frontiers´ «supergrupper», de begynner å bli noen av de, klare med oppfølgeren, «Generation Mind». Besetningen er uendret siden sist; Reb Beach (Whitesnake/ Winger), Jeff Pilson (Foreigner, Dokken), Robin McAuley (McAuley-Schenker Group) og Matt Starr (Ace Frehley/ Mr. Big). Ei heller er det store forandringer i komposisjonene, vi befinner oss i den tyngre delen av AOR-segmentet. Som sist er Pilson produsent, noe som gjør at Black Swan ikke får samme lydbilde som mange av supergruppene som har sitt utspring fra Frontiers, der Alessandro Del Vecchio ofte er tungt involvert. Dette er musikere som har vært i samme rom når innspillingen har funnet sted, slik at de har påvirket hverandre direkte underveis i prosessen.  Allerede fra start sparker kvartetten godt i gang, med låta «Before The Light». Beach er en råtass på gitarriff, så også denne gangen. Både på åpningssporet, og påfølgeren «She Hides Behind» sparker det godt fra i gitaravdelingen, med Pilson godt med i svingene. 

Med superlag som dette, og med ei debutskive Vår Mann trilla til 4,5/6 (les anmeldelsen her!) i bagasjen, er ikke forventningene lave når vi mottar filene i innboksen, og det må innrømmes at det er en liten skuffelse å spore i panelet etter noen gjennomlyttinger. Låtene er bra de, bevares, men det lille ekstra mangler for å sette godfølelsen. Det ekstra treffende riffet, den gode melodilinja eller soloprestasjonen inntreffer liksom aldri, til tross for at man liker det man hører. Balladen «How Do You Feel» er kanskje det nærmeste vi kommer fulltreffer både på melodi og solo, og man aner konturene av et Joe Bonamassa-riff som hovedtema. 

Instrumenteringa er det ingenting å trekke for; det leveres formidabelt fra alle leire, og til og med McAuley, som fyller 70 til neste år er lett med på notene. Ikke alle vokalister i samme aldersgruppe kan skilte med samme pipesett som McAuley. Lydbilde og produksjon er upåklagelig; Pilson har funnet en oppskrift som fungerer, og holder seg til samme skjema som på «Shake The World». De helt store høydepunktene glimrer med sitt fravær, men det låter bra av hele skiva, med låter som «Before The Light», «See You Cry», «How Do You Feel» og «Long Way Down» er «Generation Mind» ei plate som garantert kommer til å treffe svært mange lyttere som har hovedinteressen sin i melodiøs hardrock.

Vi skulle fortsatt gjerne ha opplevd denne gjengen live, men skyter en like lang pil etter den opplevelsen son vi gjorde i 2020, for det ser ut til at kalenderne til gutta i Black Swan er like full framover også.

4/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 08.april 2022