Kategorier
Multimedia Nyheter

Film: «Metal Lords»

Man forventer mye god metall i soundtracket til en film om et ungt band som Tom Morello har hatt en finger med i spillet til, og riktignok kommer det klassikere på rekke og rad underveis. Filmen handler da som nevnt om et ungt band, Skullfucker, som trosser alt for å komme med på det lokale Battle Of The Bands, og det inkluderer å rømme fra et mentalsykehus – forøvrig et av filmens høydepunkt.

Regi: Greg Shapiro

Man forventer mye god metall i soundtracket til en film om et ungt band som Tom Morello har hatt en finger med i spillet til, og riktignok kommer det klassikere på rekke og rad underveis. 

Filmen handler da som nevnt om et ungt band, Skullfucker, som trosser alt for å komme med på det lokale Battle Of The Bands, og det inkluderer å rømme fra et mentalsykehus – forøvrig et av filmens høydepunkt. For ellers er det relativt tynn suppe som ikke hadde overlevd lenge uten det nevnte soundtracket. Filmens sidekick Emily, som kommer inn og redder alt i siste sekund, gjør mye av Metal Lords’ komikk og jeg lo godt i et par av scenene hun representerer. 

En ting mange band filmer sliter med er at det ser pinlig uekte ut når musikerne spiller, men her synes jeg Metal Lords funker fint – selv om det er litt i enkleste laget å både lære seg å traktere et instrument eller bli samstemte som band. Skulle det vært såpass enkelt som det vitner til her kan vi bare legge ned begrepet øving.

En morsom men samtidig klein scene er når legendene Scott Ian, Tom Morello, Rob Halford og Kirk Hammett samler seg rundt bandets trommis for å forhindre at han ryker på en smell i bassenget med en pen jente, og spesielt Kirk her poengterer uttrykket «Don’t quit your day job». 

Alt i alt en helt grei underholdning med mye god musikk, men du skal ha runna det meste av strømmetjenester før du investerer tid i Metal Lords. Småmorsom til tider, ellers rimelig skrale saker. Jo, låta de gjør og som både starter og avslutter filmen er skamfet – det må nevnes. 

2,5/6 | Sven O. Skulbørstad

På Netflix fra 08.april 2022