Kategorier
Retro

Yes | Fragile

Relanseringer av Yes´ klassikere finner sted ved få års mellomrom og nå er jaggu «Fragile» her igjen. «Fragile» utkom første gang i 1971 og anses av mange som bandets ypperste arbeid.

Atlantic

Relanseringer av Yes´ klassikere finner sted ved få års mellomrom og nå er jaggu «Fragile» her igjen. «Fragile» utkom første gang i 1971 og anses av mange som bandets ypperste arbeid, ikke minst fordi besetningen nå bestod av Chris Squire, Steve Howe, Jon Anderson, Rick Wakeman og Bill Bruford. Med «Fragile» var Yes komplett, og låtmaterialet vitner om et band som fikk absolutt alt til å fungere, både kompositorisk, samspillsmessig og produksjonsmessig.

Utover albumets ni ordinære spor byr denne svulstige gjenutgivelsen på alternative takninger og ytterligere seks nye mikser av plata. Disse finner sted på den tilføyde blu-ray-disken, som av formatmessige årsaker gir rom for blant annet 5.1 behandling. I tillegg inkluderes nye informative linernotes og hittil usette bilder fra bandets enorme bildearkiv.

Fuglene vet om vi egentlig trenger denne, men vinyl-nytrykket skal etter sigende også være underveis. Først og fremst på grunn av blu-ray-disken må denne kjøpes av Yes-fansen. Riktig så nødvendig er den derimot ikke for de uinnvidde, som like gjerne kan kjøpe den enkle utgaven eller vente på vinyltrykket.

Bjørn David Dolmen

Utgivelsesdato: 06.11.2015