Kategorier
Live Nyheter

Within Temptation @ Sentrum Scene, Oslo

Within Temptation er aktuelle med det nye albumet «Resist», som slippes i desember. Nå var de endelig tilbake i Oslo på et fullsatt Sentrum Scene. De har hatt den lengste pausen fra turnélivet siden de startet opp, men er virkelig tilbake for fullt og det med et heidundranes tøft sceneshow.

Onsdag 23.oktober 2018Within Temptation er aktuelle med det nye albumet «Resist», som slippes i desember. Nå var de endelig tilbake i Oslo på et fullsatt Sentrum Scene. De har hatt den lengste pausen fra turnélivet siden de startet opp, men er virkelig tilbake for fullt og det med et heidundranes tøft sceneshow.

Sist jeg så Within Temptation var som 19-åring, da de turnerte med The Silence Force. Jeg har jo fundert på om jeg bare var lettere å imponere den gangen, men jaggu. Selv i de mest utfordrende partiene, holder Sharon den Adel tonen klokkeklart, samtidig som hun rocker scenen med resten av bandet. Kombinert med tunge riff og tøffe gitarsoloer var det ikke bare jeg som lot meg imponere. Publikum var med fra første stund og gjennom hele konserten.

Bandet har ikke spart på noe i sceneproduksjonen, og det futuristiske og post-apokalyptiske temaet fra den nye skiva, gikk som en rød tråd gjennom konserten. Det ble kjørt heftige visuelle effekter i form av video prosjektert mot hele sceneveggen, og to skjermer i front. Dette var ikke bare en musikkvideo de hadde slengt opp på en skjerm, videomateriellet var mer som en tredimensjonal bakgrunn som sammen med godt mikset lys og røyk ble et perfekt bakteppe til et band som ga jernet, med en ektefølt og genuin glede over å stå på scenen foran ivrige publikummere igjen. Det hele var gjennomført til minste detalj, sømløst sammensatt og tydelig skreddersydd til hver enkelt låt, både til låter fra «Resist» og til gamle hiter som «What Have You Done» og «Mother Earth».

Det stod heller ikke på kreativiteten da låta «Paradise» stod for tur. Som kjent er Tarja med og synger duett med Sharon den Adel på denne låta, og nå var hun også med – på fullskjerm i bakgrunnen hvor hun sang sine partier fra lerretet. Musikerne har også tatt ansvar for å gjøre showet forrykende og underholdende, for hele bandet er med. Ingen står på sin faste plass og styrer med sitt. De er alle aktive på scenen, de bytter plass, og de spiller mot og med hverandre. Vi fikk stilige gitarsoloer hvor gitaristene stod fremst med lys og røyk rundt seg. De ikke fullt så mobile musikerne, trommis og keyboardist, er plassert på hver sin rigg, med videolerret i bakgrunn og foran på riggen de sitter på.

Som over gjennomsnittlig interessert i det visuelle, kan jeg ikke annet enn å la meg begeistre av hvordan det grafiske uttrykket på nettside og merch passer perfekt sammen med låter fra den nye skiva og effektene på konserten. Har du ikke gjort det enda, bør du sjekke ut den nye videoen og hva de har gjort med nettsida.

Etter to ekstranummer var konserten over, men publikum fikk ikke lov til å gå noe sted før bandet hadde posert foran oss og sikret seg et bilde av fansen. Nå gleder vi oss bare til skiva kommer i desember!  5/6 

Tekst: Beate Hay Sandmo
Foto: Geir Kihle Hanssen