Kategorier
Live Nyheter

Graveyard @ Vulkan, Oslo

Svenske Graveyard var omsider tilbake på norsk jord. Åstedet var Vulkan Arena for anledningen og den svenske kirkegården skulle vise seg å være svært så spillesugne. Med et forholdsvis ferskt album i bagasjen i tillegg lå alt til rette for en magisk kveld.

Fredag 19.oktober, 2018Svenske Graveyard var omsider tilbake på norsk jord. Åstedet var Vulkan Arena for anledningen og den svenske kirkegården skulle vise seg å være svært så spillesugne. Med et forholdsvis ferskt album i bagasjen i tillegg lå alt til rette for en magisk kveld.

Et så og si fullstappet Vulkan tok i mot Graveyard med åpne armer eller applaus om du vil. Svenskene har et lojalt om enn noe dempet publikum, men det var ingen tvil om at de fremmøtte hadde ventet lenge på bandet. Med en fanskare som strekker seg godt tilbake i tid, nærmere bestemt 11år og bandet sin selvtitulerte debut. Men det var «Hisingen Blues» fra 2011 som virkelig satte bandet på kartet, og selvfølgelig fikk vi høre noen godbiter fra nevnte album. Det er ingen som helst tvil om at bandet til tross for bare fem album har et allsidig repertoar. Det veksler fra nedstemt blues rock til hard rock og selvfølgelig en god dose psykedelia ispedd i det hele. Denne kvelden bød på det meste, men mest interessant var det å høre de nye låtene fra «Peace» og spesielt «The Fox» og «Walk On«. Og joda, det svingte som pokker.

To-spannet i form av Joakim Nilsson og Jonathan Larocca-Ramm har en uovertruffen dynamikk seg i mellom, og akkompagnert av Truls Mörk på bass/vokal og Oskar Bergenheim på trommer utfyller resten av lydbildet. Det eneste skåret i gleden denne kvelden var en overivrig lydmann, til tider ble det rett og slett litt for høyt. Lyden kunne fint ha vært tonet ned noe for en mer optimal opplevelse. Til tross for dette var det ingen som helst tvil om at de fremmøtte var mer enn godt fornøyd med svenskenes comeback, og undertegnede har fint lite å trekke for annet enn den nevnte lyden. Settlista var det som sagt heller ingenting å utsette på, og skal jeg trekke frem en låt som utmerket seg så må det bli «Please Don’t«. Og selvfølgelig er svenskene mer enn velkomne til å komme på besøk langt hyppigere enn de har for vane… 4/6

Tekst: Pål J. Silihagen
Foto: Geir Kihle Hanssen