Kategorier
Skiver

Vreid | Wild North West

Vreid er en hardtarbeidende gjeng man stadig ser på festivalplakatene. På plate treffer de meg mer med enkeltlåter enn skivene i sin helhet. Da åpningslåta «Wild North West» ble sluppet som singel slo den meg umiddelbart som en kul låt. Dernest fikk jeg en link fra selskapet som vitnet om at koronaen ikke har tatt livsgnisten fra sognekvartetten.

Season Of Mist

Vreid er en hardtarbeidende gjeng man stadig ser på festivalplakatene. På plate treffer de meg mer med enkeltlåter enn skivene i sin helhet. Da åpningslåta «Wild North West» ble sluppet som singel slo den meg umiddelbart som en kul låt. Dernest fikk jeg en link fra selskapet som vitnet om at koronaen ikke har tatt livsgnisten fra sognekvartetten. Hele plata er filmatisert og handling og musikk går hånd i hanske. Dette er en knallfet kombinasjon og man opplever stemningen i filmen gjennom låtene og vice versa. Litt usikker på om dette i seg selv gjør den høye karakteren, men jeg har hørt på skiva uten å se, eller tenke på filmen, og låtene står seg godt alene. Tittelkuttet er nevnt. Den småthrasha «Shadows Of Aurora», den sære rockelåta «Dazed And Reduced” og kjappe og rett i trynet «Spikes Of God» er andre favoritter. «Into The Mountains» slo meg som veldig Windir, noes om kanskje faller seg naturlig da det viser seg den inneholder et pianoparti med selveste Valfar, som bassist Hvall fant da han gikk gjennom gamle opptak. Melodiøst og stemningsfullt. Plata er veldig variert, noe som ikke er ulikt Vreid. Men selv om denne kanskje utvider den horisonten enda et hakk føler jeg likevel det er en rød tråd i det hele. (Intervju med Vreid i neste nummer av Norway Rock Magazine, eller her!)

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 30.april 2021