Kategorier
Live Nyheter

Vader + Hate @ Hjorten, Trondheim

Forrige helg gjestet gode gamle Vader Hjorten Scene i Trondheim. Bandet – som akkurat har sluppet sitt tolvte album – gjør for tiden mange datoer, noe som medfører at også provinsen besøkes. Dessverre var det ikke mange som så innom Hjorten da det braket løs fredag kveld.

Fredag 13.september 2019

Forrige helg gjestet gode gamle Vader (4.5) Hjorten Scene i Trondheim. Bandet – som akkurat har sluppet sitt tolvte album – gjør for tiden mange datoer, noe som medfører at også provinsen besøkes. Dessverre var det ikke mange som så innom Hjorten da det braket løs fredag kveld. Synd for Vader og synd for de som ikke møtte opp.

Etter å ha sett Hate (4.0) levere en stram, kjapp og sugerende oppvarming, entret Vader podiet og avfyrte «Black to the Blind». På tross av trangt lydbilde var det et våkent og samkjørt Vader vi bevitnet. Løsne gjorde det heldigvis også produksjonsmessig, da «Triumph of Death» og «Tempest» bår bud om tightere sound og ditto band. Og slik forble det, hele veien gjennom – tøft, hardt og kompromissløst.

Vader er blant de fra dødsmetallens førstegenerasjon som har levert jevnt og godt etter milleniumsskiftet. Slik står de i kontrast til flere av sine utslitte kolleger. Gledelig var det derfor å høre materiale fra «Litany» og ut, deriblant nevnte verks tittelkutt. At Vader er profesjonelle nok til å drite i glissent fremmøte er også prisverdig; vi som kjenner vår besøkstid fikk dermed autentisk dødsmetall i tråd med håp og forventninger.

Hjorten er per i dag et vidtfavnende konsept, og selv om det bokstavelig talt er lavt under taket synes stedet egnet for ekstremmetall av Vaders sort. At bandet ikke samler mer enn en femti, seksti publikummere er imidlertid katastrofalt. Fuglene vet hva som gikk galt her; dagens Vader fortjener enhver death metal-fans’ oppmerksomhet.   

Vi vil gjerne ha Vader tilbake til Trondheim igjen, på et smekkfullt Hjorten, eller, enda bedre, på Samfundet eller på Byscenen. Et romsligere lydbilde hadde løftet dette ytterligere.   

Tekst: Bjørn David Dolmen
Foto: Kjell Roger Solstad