Kategorier
Nyheter Skiver

Tom Keifer Band | Rise

Etter at Cinderella la inn årene på midten av 90-tallet, måtte vi vente helt til 2013 før frontmann Tom Keifer omsider ga ut «The Way Life Goes». Så dermed er det jo ganske kjapt levert når han nå kommer med sitt andre soloalbum «Rise» bare seks år etter debuten.

Cleopatra

Ingen skal beskylde Tom Keifer for å være superproduktiv. Etter at Cinderella la inn årene på midten av 90-tallet, måtte vi vente helt til 2013 før han omsider ga ut «The Way Life Goes», soloalbumet han hadde jobbet med siden 2003. Så dermed er det jo ganske kjapt levert når han nå kommer med sitt andre soloalbum (riktignok kreditert som Tom Keifer Band) bare seks år etter debuten. Og likte du Cinderella og/eller debutskiva hans, så er det ingen grunn til at du ikke skal like «Rise» også. Oppskriften er den samme; rootsy hard rock godt forankret i 70-tallet, med band som Aerosmith og The Rolling Stones som sine fremste inspirasjonskilder. Han har kanskje lagt til noen ekstra farger i palletten siden sist, vi er også innom litt mer countryinspirerte låter, ballader og blues i løpet av de 41 minuttene «Rise» varer.

Men det sparker i gang med de to mest typiske, tøffe Keifer-rockerne. Åpningssporet «Touching The Divine» har en atmosfærisk intro med slidegitarer før Keifers karakteristiske stemme fjerner enhver tvil om hvem du hører på, og første singel og video, den mørke «The Death Of Me», er kanskje den mest Cinderella-aktige låten på skiva. Tredje spor «Waiting On The Demons» er en akustisk ballade som likegjerne kunne vært gammel Stones, og man forventer nesten at et fullt gospelkor skal komme inn mot slutten av låta, uten at det skjer.

Tittelsporet kommer midtveis, og er en aldeles strålende pianobasert låt som er skapt for å fremføres live, og et høydepunkt på skiva. Vi trekker også frem tøffe «Life Was Here», før det hele roes fullstendig ned med den avsluttende og akustiske balladen «You Believe In Me» – en ektefølt sang til hans kone Savannah, som også har vært med i solobandet hans i årevis og skrevet mange av låtene sammen med Keifer.

Nå skal det sies at det er ikke bare gull her – «Hype» går mer under kategorien Anmasende, mens et par andre låter kommer og går uten at du registrerer de. Likevel er dette en mer enn godkjent oppfølger fra 58-åringen, som fortsatt synger like sterkt som før, tross mye problemer med stemmen (les arkivintervju med Tom Keifer her!), og det nye bandet hans låter kuler og krutt her. Keifer har uttalt at det er for dype personlighetskonflikter innad i Cinderella til at en gjenforening kan komme på tale, men så lenge hans nye musikk og hans nye band låter så bra som det gjør, er det ingen som bør savne herrene Brittingham, LaBar og Coury.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 13.september 2019