Kategorier
Artikler

Under The Oak – Den barmhjertige samaritan

Fredag 28.april spiller Under The Oak og Ghost Avenue på Rock In i Oslo. Konsertplakaten sier støttekonsert til heavymetal.no og Metalheads Against Bullying. Under The Oak tar seg en kaffepause i tirsdagsøvingen for å svare på hva som ligger bak dette initiativet.

Fredag 28.april spiller Under The Oak og Ghost Avenue på Rock In i Oslo. Konsertplakaten sier støttekonsert til heavymetal.no og Metalheads Against Bullying. Under The Oak tar seg en kaffepause i tirsdagsøvingen for å svare på hva som ligger bak dette initiativet.

Det er ikke noe nytt at metalband så vel som fans trår til og støtter i krisestunder. Her er det bare å spole tilbake til 1986, og Hear’n’Aid, og nå nylig all støtte til Ukraina. Litt mer uvanlig er det at band kliner til med støttekonserter til noen de synes gjør en god jobb og fortjener litt honnør for innsatsen, uten at det ligger noen katastrofe bak.

– Vi har jo opp igjennom alle år egentlig SETT og FØLT på hvor viktig det er med alle disse personene som dedikert har brukt mye av sin fritid på og følge opp oss banda, med intervjuer, skiveomtaler osv. Her kan vi jo nevne personer i fleng egentlig. Deg, Yngve M Jacobsen, Frode Johnsrud, Frode Hagen, Helle Stenkløv, Jan Dahle, Symphonium og mange mange flere. UTEN alle disses timer hadde vi små band rundt om vært rimelig usynlige. Metalheads against bullying er jo også en litt sånn greie, men som tar seg mer av temaet mobbing og også da innen vårt miljø.

Det er selvsagt ikke vanskelig å være enig i at Yngve i heavymetal.no og Leif MAB gjør viktige jobber på hvert sitt område, men som samlet sett dreier seg om å gjøre det de brenner for innen den tyngre rocken. Er slike støttekonserter noe vi kan vente oss mer av?

– Det er veldig godt tenkelig at dette kan bli en tradisjon ja. For eksempel plukke ut én organisasjon pr gang. Dette er jo noe andre band også kan gjøre, på sine deler av landet. Vi har jo både blekker, poder, radioer og sikkert enda flere som også trenger støtten, da de jo i mange tilfeller betaler gildet fra egen lomme.

Ideen ble klekket ut av Oak-gutta, men hvordan var det å dra med seg de andre aktørene som må til på et slikt lass? Og ikke minst hva var responsen fra Yngve og Leif?

– Det var vi i Under The Oak som tok frem denne støttekonserten ja, og vi er jo litt 80-talls inspirerte. Det var bare da helt naturlig å høre med Andre Berger og Ghost Avenue gutta, som heller ikke har fått krøpet ut av 80-tallet. De var veldig positive fra første stund, også er de kraftig trivelige karer, så dette gleder vi oss virkelig til. Jon i Live Wire og Erman på Rockin var ikke vonde å be, så de var med på rappen begge to. Yngve og Leif ble kjempeglade da de hørte hva vi hadde satt i gang.

Ut fra en slik hyggelig gest antar jeg Oak kjører Samarithan denne kvelden?

– Det vil vi ikke røpe her, det får nesten folket og finne ut sjøl, hehe. Vi vet jo selvfølgelig at de fleste som har interesse av oss to banda helt sikkert har sett oss både to og tre ganger allerede, men drit i det denne gangen, og se veledigheten i konserten. Så lenge alle billettinntektene går direkte til heavymetal.no og Metalheads Against Bullying, synes vi folket bør vite sin besøkelsestid på Rockin denne kvelden. Vi vil nok en gang nevne Jon og Erman og rette en stor takk for at de umiddelbart støttet denne ideen.

Tekst: Ronny Østli