Kategorier
Live Nyheter

Hypocrisy @ Parkteatret, Oslo

Hypocrisy avslutter sin fem konserters Skandinavia-turné med Oslo som eneste stopp i Norge. Som vokalist Peter Tägtgren påpeker, det trenger ikke låte dritt selv om det er siste konserten.

Lørdag 22. april 2023

Hypocrisy avslutter sin fem konserters Skandinavia-turné med Oslo som eneste stopp i Norge. Som vokalist Peter Tägtgren påpeker, det trenger ikke låte dritt selv om det er siste konserten. Nå skal vi ikke lenger tilbake enn i fjor sommer og Tons Of Rock siden svenskenes forrige Norgesbesøk, og låtmessig er dette besøket en utvidelse av setlisten vi fikk da. Jeg har sett Hypocrisy noen ganger, men det slår meg at jeg aldri har sett dem andre steder enn på festivaler.

Turneen bærer navnet «Worship Tour 2023», og fokuset er da naturligvis på seneste albumet «Worship», som kom for halvannet år tilbake. Det er også tittelkuttet som åpner, etter at vi har fått høre AC/DC’s «Rock’n’ Roll Train» over anlegget. Her noterer jeg meg veldig mye trommer og skranglete lyd, noe som heldigvis retter seg fort inn. Og lydmessig er det jevnt over en bra konsert. Lysmessig også. Dette gir jo konserten et par ekstra løft sammenlignet med utendørsfestivaler på sommerstid, selv om konserten på Tons Of Rock var på Vampire stage, og dermed «litt» innendørs.

Peter Tägtgren kaster ikke bort tiden på prat, og vi må i tillegg til «Worship» også gjennom «Fire In The Sky» og «Mind Corruption» før han ytrer noen velvalgte ord i forkant av «Eraser». De første fire platene kommer nå i nye utgaver og det eldste vi får i kveld er «Inferior Devoties» fra «Osculum Obscenum». Jeg liker veldig godt bandets selvtitulerte fra 1999, og storkoser meg med «Until The End». Jeg synes også den mer omdiskuterte «Catch 22» har sine sider, og «Don’t Judge Me» fra denne gir en fin dynamikk i setlista. Tägtgren og hans trofaste makker gjennom tjue to år, bassist Andreas Hedlund, samt livemedlemmene Tomas Elofsson på gitar og Henrik Axelsson på trommer leverer en god økt på én time og tjue minutter. De fleste av bandets plater er representert i settets sytten låter, som naturligvis avsluttes med «Roswell 47».

5/6 | Ronny Østli

Foto: Anne-Marie Forker