Kategorier
Live Nyheter

U.D.O. @ Folken, Stavanger

Udo Dirkschneider og resten av bandet hans har vært flere ganger i Stavanger og har blitt godt tatt imot hver gang. Denne kvelden var intet unntak, og det er bortimot fullt i salen når bandet kommer ut og sparker i gang «Touchdown»-turneen.

Torsdag 1. februar 2024

Udo Dirkschneider og resten av bandet hans har vært flere ganger i Stavanger og har blitt godt tatt imot hver gang. Denne kvelden var intet unntak, og det er bortimot fullt i salen når bandet kommer ut og sparker i gang «Touchdown»-turneen. «Touchdown» er navnet på U.D.Os seneste album, og mange holder det høyt når det er snakk om tyskernes beste album. Det som er litt spesielt er at siden forrige album har de fått med seg Peter Baltes på bass. Peter Baltes er tidligere årelang Accept-mann som spiller på de 15 første skivene, og med han i rekkene er det faktisk flere fra storhetstiden til Accept på 80-tallet med i U.D.O enn det er i moderskipet Accept! Litt spesielt å tenke på…

Uansett, så tenker man vel sitt rundt at dette fort kan være siste runde med U.D.O i Norge, med tanke på at hovedpersonen selv nærmer seg 72 år. Jeg må innrømme at jeg var litt spent på hvordan dette ville høres ut før konserten. Men det skulle vise seg at jeg overhodet ikke trengte å bekymre meg for.

De starter kvelden med åpningssporet fra nyskiva – som seg hør og bør. Det låter dritbra og stemmen til Udo Dirkschneider er upåklagelig. Litt stivbent og «Ozzy»-aktig i bevegelsene, men stemmen kan man ikke ta noe fra ham på. Bandet virker tighte og spillesugne, og publikum er med på notene fra første låt.

Så får vi en gammel klassiker fra katalogen i form av «Break the Rules» som ble utgitt på album nummer to «Mean Machine». Her får Udo virkelig med seg publikum på en regntung torsdag kveld i Stavanger.

Vi må vente helt til låt nummer tre før vi får en ‘Welcome, Stavanger. Welcome to our Touchdown European tour’ fra hovedpersonen selv og det blir en av de få gangene han snakker til publikum i kveld. Han lar heller musikken taler for seg selv.

På «Forever Free» får vi litt tostemt gitarlek fra Andrey Smirnov og Dee Dammers – kult! Tankene går tilbake til 80-tallet og classic metal.

Kveldens til nå største applaus høster derimot «Metal Machine» og her tror jeg ikke det er et eneste hode som ikke headbanger med til musikken! Publikum er skikkelig varme i trøya nå. De følger opp med «Heart of Gold» fra 1990-skiva «Faceless World», og det virker til at det gamle materialet er det som faller best i smak.

Vi får selvfølgelig den obligatoriske balladen når vi har et band med beina trygt plassert i 80-tallets metal. Den får vi i form av «In the Darkness» fra U.D.Os debutalbum «Animal House». Et album som nevnte bassist Peter Baltes og resten av Accept skrev musikken på. En kanonlåt og et passende avbrekk i konserten.

De avslutter settet sterkt med «Man and Machine» og «Forever Free», som begge blåser taket av Folken i kveld. Alt i alt en solid forestilling av legenden Udo og resten av gjengen i U.D.O. Jeg tror alle som var til stede i kveld fikk akkurat det de kom for og kan gå fornøyde ut i den regntunge torsdagskvelden i Stavanger. (Intervju med Udo Dirkschneider her!)

4,5/6 | Glenn Knudsen
Foto: Stian Sele