Kategorier
Skiver

Tygers of Pan Tang | Bloodlines

Det begynner å bli noen år siden Tigerne fra Whitley Bay kunne minne om fordums prakt som NWOBHM-legender, men bandet har likevel klart å klore godt fra seg opp gjennom årene med sin melodiøse hardrock. I så måte følger deres 13. album i fotsporene til de siste skivene

Mighty Music

Det begynner å bli noen år siden Tigerne fra Whitley Bay kunne minne om fordums prakt som NWOBHM-legender, men bandet har likevel klart å klore godt fra seg opp gjennom årene med sin melodiøse hardrock. I så måte følger deres 13. album i fotsporene til de siste skivene. Her får du fengende og melodiøs hardrock som absolutt holder mål. Det gynger til tider riktig så bra og låter som “Edge of the World”, “Fire on the Horizon”,”Back For Good” “Light of Hope” og  “Making All the Rules” sparker godt i fra. Sistnevnte låt er i mine ører skivas beste låt med delikate gitarpartier som fører tankene til litt klassisk Thin Lizzy. 

 Som sagt er det fint lite som minner om gode, gamle Tygers, men likevel har de klart å lage nok et album som glir fint inn i øregangene. Og faktisk uten en eneste låt som stinker gamle svette sokker. Bare det i seg selv er en bragd. Produksjonsmessig har de tonet det ned noe fra forrige skiva “Ritual” og det låter bittelitt mer upolert og rufsete, noe jeg mener er et steg i riktig retning. 

Sannsynligvis er ikke denne skiva veldig interessant for andre enn gamle fans og ivrige tilhengere av melodiøs hardrock med sterke 80-talls preferanser. 

4/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 05. mai 2023