Kategorier
Skiver

Lumsk | Fremmede Toner

Dark Essence

Arbeidet med denne fjerde plata til Lumsk startet allerede rett etter utgivelse av deres forrige plate «Det Vilde Kor» fra 2007. Nå, seksten år senere, får vi en litt annerledes plate enn hva band flest gir ut. Nå er det kanskje ikke originalt i seg selv at et band tar for seg dikt av en forfatter, som i dette tilfellet er André Bjerke. Ei heller veldig snodig at Lumsk sine låter kan være både fine og behagelige. Nei, det originale ligger i at platas tolv spor på en måte egentlig er seks. Bjerkes dikt finnes i forskjellige språk, og her får man først halve skiva med låtene på norsk, for deretter versjoner på tysk eller engelsk. Nå er låtene tilpasset språket, og ikke helt identiske i begge versjonene, men for meg blir dette kanskje litt snodig og jeg hopper ikke i taket av ekstase. Jeg likte godt bandets debut, «Åsmund Frægdegjevar», men har slitt litt med entusiasmen etter det. Og det nok der det er gjeldende nå også. Det er mange vakre behagelige melodier, og favoritten i så måte blir «Fiolen». Åpningssporet «Det Døde Barn/Das Tode Kind» er litt mer rocka låt hvor jeg liker det klassiske og organiske lydbildet. Så jeg setter pris på mye her, men for meg blir det likevel litt kjedelige, selv når jeg velger å halvere skiva og høre en versjon av låtene.

3/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 05. mai 2023