Kategorier
Skiver

Töxik Death | Sepulchral Demons

Det er få – hvis noen, som spiller god gammel thrash i Norge i dag sånn som Töxik Death gjør. De har allerede holdt på en god stund, men det er ikke sikkert at alle der ute har fått det med seg. De har endret litt på besetningen opp gjennom årene, men det har ikke svekket bandet på noen måte.

High Roller Records

“Let’s thrash like it is 1985” har jeg sett en anmelder skrive, og jeg kunne ikke vært mer enig. Det er få – hvis noen, som spiller god gammel thrash i Norge i dag sånn som Töxik Death gjør. De har allerede holdt på en god stund, men det er ikke sikkert at alle der ute har fått det med seg. De har endret litt på besetningen opp gjennom årene, men det har ikke svekket bandet på noen måte. Dette er gjengens andre utgivelse på High Roller Records og for et album det er. De har del albumet i to deler, en thrash-side og en metal-side. Thrash-siden åpnes med tittelsporet og de første tankene går tilbake til de tidlige dagene til Slayer og Sepultura. Låten hopper ut av høyttalerne og sparker deg i trynet – på en bra måte altså. Resten av thras-siden følger i samme spor og det er bånn pinne hele veien gjennom. Bandet er utrolig tighte og vokalen til Henning Haugland passer musikken perfekt og den høres også overbevisende ut som jeg føler er viktig for denne typen musikk. Hvis stemmen ikke passer, så føler jeg at den kan ødelegge litt av helhetsinntrykket. Over til Metal-siden så åpnes den med låten «Morbid Divination» som blir albumets lengste og er en virkelig kraftprøve, men som leverer i beste «…And Justice for All»-ånd.

Hele albumet avsluttes med det som er min personlige favoritt på albumet, nemlig låten «Undead Vengeance». Her får vi blytunge riff, men også hurtige intense riff. Den oppsummerer for meg litt av essensen med Töxik Death og vil du sjekk ut bandet så er denne låten en bra plass å begynne. Vi får her til og med servert et klassisk Tom Araya-hyl, som får meg til å dra på smilebåndet og nikke anerkjennende i sofakroken.

5/6 | Glenn Knudsen

Utgivelsesdato 21.august 2020