Kategorier
Nyheter Skiver

Navian | Reset

Her går instrumentaltrioen Navian på med krum nakke, og allerede fra første tone forstår man at disse gutta mener alvor. Gitarist Martin Stenstad Selen sender vibber til Steve Lukather-land, både med frasering og teknikk på åpningssporet «Blank Space», der man nesten kan ane konturene av Totos «Child´s Anthem» i et av partiene.

Indie Records

Trioen Navian slapp 14. august sin debut-EP på Indie Records, og undertegnede satte seg ned i sofaen med spenning i ørene, for instrumentalmusikk er ikke for de med sarte ører.
Men her går Navian på med krum nakke, og allerede fra første tone forstår man at disse gutta mener alvor. Gitarist Martin Stenstad Selen sender vibber til Steve Lukather-land, både med frasering og teknikk på åpningssporet «Blank Space», der man nesten kan ane konturene av Totos «Child´s Anthem» i et av partiene. Instrumenteringa er tight og ryddig, og levner liten tvil om at det har blitt mange timer på rommet og øvingslokalet opp igjennom årene.

Bandet er et resultat av bassist Christian Alexander Espseths tur på konsert med bandet Polyphia, der tanken om et instrumentalband ble født. Navian har blitt betegnet som Norges svar på Animals As Leaders, noe som er fullt forståelig.  Videre sier de at de tar seg inspirere av band som Polyphia, Plini og Intervals, noe som ikke sier undertegnede så alt for mye, men etter å ha surfet lett igjennom noen av låtene til Polyphia, vil jeg si at Navian låter hvassere enn inspirasjonskilden.

Nuhvel. I låta «Schoolyard» er det lekent i alle ledd, og trommis Ola Dønnem henter fram mye lekkert fra arsenalet sitt. Bassist Espseth henger lett med på notene, og spiller svært så elegante basslinjer gjennom hele EP- en. Plata avsluttes med låtene «Matcha Tea» og «Multiplayer», og her slipper de seg skikkelig løs, og spesielt Dønnem får hentet fram sin indre Simon Phillips eller Gavin Harrison i førstnevnte.

Instrumenteringa på «Reset» er framifrå, lydbildet tett og fint, og produksjonen upåklagelig. Rent personlig skulle jeg ønsket meg et åpnere lydbilde, ettersom følelsen av rom mangler, men dette blir som flisespikkeri å regne i disse dager, der hjemmestudioene blir bedre og bedre.
Bandet framstår som svært samspilt, til tross for sin korte karriere, og det skal bli spennende å følge troikaen framover, og allerede i 2021 skal deres første fullengder være klar.

5/6   Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato: 14.08.2020