Kategorier
Live Nyheter

TORA @ Rockefeller, Oslo

TORA er et bluesinspirert poprock-band frontet av gitarheltinnen Tora Dahle Aagård, og tross for sin unge alder har hun allerede stått på scenen i Royal Albert Hall i London, samt spilt med Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist) og Paul Gilbert (Mr Big).

Torsdag 10. september 2020

TORA er et bluesinspirert poprock-band frontet av gitarheltinnen Tora Dahle Aagård, og tross for sin unge alder har hun allerede stått på scenen i Royal Albert Hall i London, samt spilt med Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist) og Paul Gilbert (Mr Big). Etter at vi fikk med oss hennes bemerkelsesverdige scenepersonlighet i London, kunne vi rett og slett ikke gå glipp av slippkonserten på Rockefeller i Oslo for hennes andre skive, «Girls».

Selv om konserten var med sosial distansering og bare sitteplasser, betydde ikke det at Tora hadde tenkt å legge seg bakpå. Helt fra starten av, da bandet dro i gang åpningsnummeret «Feeling Good» fra debutskiva hennes, lyste Tora opp scenen med sitt lekne og ildfulle gitarspill, og sin personlighet. Hun hadde publikum i sin hule hånd. Under et av konsertens høydepunkter, «Lately», åpningssporet fra hennes nye album, applauderte publikum høyt og spontant etter hennes første vokallinje, og denne låta har en nydelig levert gitarsolo av Tora. Under neste låt, «Desire», var hun nede på knærne og headbanget mens hennes bror Andreas Dahle Aagård leverte en gnistrende gitarsolo. Bassist Isak Seltveit lan ned feite funky grooves under «Hey Girl» (låta som Aaron Sterling gjester på på skiva).

Publikum fikk også en solid overraskelse denne kvelden. Jarle Bernhoft ble introdusert opp på scenen for å spille på «One More Drink», og vi overhørte folk i publikum som utbrøt «Åh herregud!». Bernhoft er tydeligvis stor fan av Tora’s musikk. Han spilte gitar med sjela, sparket i lufta, ropte og trampet. Tora og Jarle gjorde en slags gitarduett under neste låt «Cry for Me», som tilsynelatende svant hen til total stillhet før den ble gradvis høyere igjen, til publikums begeistring. Bernhoft takket for seg og forlot scenen.

Mange artister ville ha avsluttet konserten med en slik højdare, men ikke Tora – hun hadde mer å by på. Neste låt ut var den bluesy «In Love With The Devil» og den nærmest Michael Jackson-aktige «One on One». Tora hoppet opp på Magnus Galguftens trommepodium og begynte å slå på cymbalene med bare hendene. Som Jackson, virket hverrt trommeslag å pulsere gjennom blodårene hennes. Avslutningslåta på den nye skiva, balladen «For a While», tok tempoet ned litt og ga oss imponerende vokalprestasjoner fra både Tora og korist Guri Tranås. Kveldens siste låt, Eller hva som var ment å være siste låt, var «We Can Go All Night», med det fengende refrenget «I’m just a girl to you». Publikum var tydeligvis sultne på mer etter at Tora og bandet forlot scenen, og nesten ingen forlot salen. Her var det istedet trampeklapp med mantraet ‘Tora! Tora! Tora!’ inntil bandet kom tilbake og tok en reprise på «Feeling Good», denne gang med Bernhoft.

«Just a girl»? Just a star. 5/6

(Intervju med Tora Dahle Aagård i neste nummer av Norway Rock Magazine!)

Tekst og foto: Anne-Marie Forker