Kategorier
Live Nyheter

Tony Harnell @ Hjorten, Trondheim

Ex-TNT-vokalist Tony Harnell er i Norge for tiden, og spilte i går i Trondheim før konserter i Oslo i kveld og i Kopervik i morgen. På mandag er det Rockheim Hall Of Fame sammen med resten av TNT.

Torsdag 12.september 2019

Ingen visste vel helt hva vi gikk til da vi skulle møte Tony Harnell i en mere naken setting i form av en slags akustisk storytelling, skulle det vise seg. Kledd i svart, med hatt og briller setter han igang foran et rimelig fullt Hjorten, i sentrum av stiftstaden. Akustiske konserter kan fort bli kjedelig, men her gjør Tony det spennende. I starten får vi flere coverlåter, deriblant The Beatles, Led Zeppelin m.fl. Historiene med skateboard, surfing og skilsmisser kommer innimellom alt dette. Vellykket start og faktisk en fengslende opplevelse med historier som kanskje passer bedre i bokform, men samtidig i små porsjoner fra scenen.

Ferden går videre mot New York City og etter endel band og feiling og prøving, så havner en kassett med Harnell’s vokal i Norge og dermed gjør han sin viktigste flyreise noensinne, som han sier. Tony fortsetter dermed mot livet med TNT i Norge, og verden og vi får servert «Seven Seas» og «10.000 Lovers» før han haster mot det første bruddet med bandet i 1992. Publikum snakker så høyt at han skammelig nok må be de om å dempe seg.  Videre får vi en låt fra Morning Wood, «Not Scared Anymore». Meget bra fremført. Det passer godt med ballader i en slik setting som i kveld, og her er det perfekt match.

Påfølgende låter hentes fra undervurderte «Firefly», «Daisy Jane» og «Month of Sundays». Han fortsetter med å fortelle hvorfor turnèen heter 10.000 miles, som skal betegne flyturen USA-Norge tur/retur. Med alle de flyturene han har hatt over Atlanteren passer det ikke helt, men fletter vi inn 10.000 lovers stemmer det med kveldens begivenhet i et regntungt Trondheim.  Victor Borge (ex-TNT) og kordame Bente Smaavik fra samme band gjør en uventet gjesteopptreden med «Ready To Fly» fra 2005 og TNT-skiva «All The Way To The Sun». Så kommer historier om sykdommer og annet, før gullskatter graves frem med «Intuition» og «Tonight I’m Falling» med en overbevisende vokal fra amerikaneren, som i kveld ble trønder. Tony ble backet av Hans Petter Vik Sæther (Petty) på gitar, og Anders Odden fra Satyricon på bass.

Etter to timer er seansen over, og Tony overbeviser med muntre kommentarer, følelsesladde historier og mange fine sanger som både er glemt og sanger som aldri vil forsvinne så lenge musikerne som Tony vet å ta vare på skattekisten. 4,5/6

Tekst: Ivan Hasse Paalberg
Foto: Kjell Roger Solstad