Kategorier
Skiver

Blood Red Throne | Fit To Kill

Med sitt niende album beveger sør- og vestlendingene seg mer tilbake til dødmetallen av den klassiske sorten. Mye av dette er gjort i lydbildet, men også låtstruktur, driv og ikke helt hysterisk tempo er med på å dra tankene i denne retningen.

Mighty Music

Med sitt niende album beveger sør- og vestlendingene seg mer tilbake til dødmetallen av den klassiske sorten. Mye av dette er gjort i lydbildet, men også låtstruktur, driv og ikke helt hysterisk tempo er med på å dra tankene i denne retningen. Blood Red Throne har alltid vært varierte, men denne gangen låter det mer helhet av variasjonen. Jeg vil si det er en variert og helhetlig plate, fremfor at enkellåter drar i en eller annen retning. Jevnhet til tross, favoritter finnes selvfølgelig. «Requiem Mass» åpner ballet og starer tungt før det går over i massiv drivende uptempo, men ikke kjapp, death metal. Neste spor «Bloodity» penser innom tidlig 90-talls death/thrash og skivas første singel «Skyggemannen» representerer det meste av skiva i ett spor.

Favoritten min er helt klart «Deal It Or Die» som ligger bakpå og groover. Jeg elsker sånne låter man hører kunne gått litt fortere, men som holdes igjen. Siden Mighty Music nå er et selskap under SPV har jeg trua på at Blood Red Throne med denne skiva kan bli et par hakk større som band. (Intervju med vokalist Bolt her!)

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 13.09.2019