Kategorier
Live Nyheter

The Rainmakers, John Dee, Oslo

Det har utviklet seg til en sommertradisjon at Kansas City-baserte Rainmakers turnerer Norge. De avsluttet årets turné på et fullsatt John Dee, for anledningen fylt opp til randen av et noe alderstegent, men svært så entusiastisk Oslopublikum.

Lørdag 20.juni 2015

Det har utviklet seg til en sommertradisjon at Kansas City-baserte Rainmakers turnerer Norge. De avsluttet årets turné på et fullsatt John Dee, for anledningen fylt opp til randen av et noe alderstegent, men svært så entusiastisk Oslopublikum. «One More Summer» åpner treffende nok ballet, og fjernet enhver tvil: Norge er fortsatt hjemmebanen til The Rainmakers.

Publikum kan tekstene like godt som vokalist Bob Walkenhorst, iallfall så lenge bandet holder seg til materiale fra de tre første platene. Noe de selvsagt stort sett gjør. Her er vi inne på både styrken og svakheten med Rainmakers: De har en høyt elsket låtkatalog fra åttitallet, samtidig som de ønsker å vise frem noe av det de har laget senere. Nytt av året er albumet «Cover Band» hvor Rainmakers tolker andre artisters låter. Ikke nødvendigvis låter som de selv har blitt påvirket av, men som Walkenhorst sier: «Songs our fans listened to when they grew up«. Det er forklaringen på at Dumdum Boys «Møkkamann» nå foreligger i engelsk drakt, en bra og rocka versjon som ble satt pris på. Det er også forklaringen på at låter som «Suspicious Minds» og Marvin Gayes «Baby Don’t You Do It» blir fremført. Her, som på ”Dogleg ”fra fjorårets «Monster Movie», er det tydelig at publikum ikke er like med, noe som best gir seg utslag i økt aktivitet ved tappekran og toaletter.

Men dette er unntakene. I hovedsak er det de tre første platene det handler om: Åtte av ti sanger fra debutplata, åtte av ti fra oppfølgeren «Tornado» fra 1987 og fem fra ”The Good News And The Bad News” fra 1989. Under «Spend it on Love» blir den 16 år gamle Johannes F. Sky tatt med på scenen og synger duett med Bob (62). Veldig bra framført. Rapperen STred blir også hentet opp og deltar på en Bob Walkenhorst-låt som aldri er spilt inn med Rainmakers. Det var et særs energisk og løssluppent Rainmakers vi så på John Dee denne sommerkvelden i Oslo. Norge er fortsatt «Home Away From Home» for The Rainmakers, og vi kommer gjerne tilbake for «One More Summer» neste år. 4,5/6 

Tekst: Geir Skoglund
Foto: Viktor Jæger