Kategorier
Live Nyheter

Foo Fighters @ Telenor Arena, Fornebu

Dave Grohl virker som verdens hyggeligste fyr i rockemiljøet. ”Det kommer til å bli en jævla lang natt og vi spiller til vi blir kastet av scenen, om du har jobb i morgen så er det helt i orden å komme for sent, bare si til sjefen din at din kompis Dave Grohl sa det var greit!”

Onsdag 10.juni 2015

Dave Grohl virker som verdens hyggeligste fyr i rockemiljøet. ”Det kommer til å bli en jævla lang natt og vi spiller til vi blir kastet av scenen, om du har jobb i morgen så er det helt i orden å komme for sent, bare si til sjefen din at din kompis Dave Grohl sa det var greit!” Artige kommentarer som disse var med på å prege denne kvelden. Nærmere 22.000 mennesker i salen jubler og sier seg enig i at dette kom til å bli en magisk kveld. Dave og hans kamerater starter showet med låta ”Everlong”. Publikum blir nærmest hysteriske og synger med. Jeg satt på tribunen og hørte dessverre ikke vokalen ordentlig på de to neste låtene som jeg mener å høre var ”Monkey Wrench” og ”Learn to Fly”. Selv om vokalen var litt utydelig ble jeg underholdt. Dave er en god showmann. Selv om han brukte ett par av Bruce Springsteens knep. Dave sier han elsker rock og at vi skal ha en bra kveld, og han ser ut til å holde det han lover. Med sin sjarm og vitser, frir han til publikum og inviterer dem til å synge med.

Fansen er i fyr og flamme, likså Dave når gutta setter i gang ”The Pretender”. Takket være den lille scenen midt i scenetungen, stopper Dave opp og kliner til med en akustisk versjon av ”My Hero”. Den låta treffer ganske greit og jeg ser at flere av publikum roer seg ned, resten av gutta holder seg i bakgrunnen og lar Dave få all oppmerksomhet. ”Times Like These” er neste låt ut, og vi får både en introduksjon av resten av bandet og en ganske heftig trommesolo av den dyktige Taylor Hawkins. Foo Fighters er ikke gode på ekstranumre, men 20 låter på en kveld er ikke dårlig. (Øyh! Hva skjedde med ‘Vi speller til vi blir kastet av scenen!‘ ?? Red. anm.)

Etter ett par coverlåter av AC/DC, Queen/David Bowie og The Faces er gutta plutselig tilbake på hovedscenen. De avslutter kvelden med ”Best Of You” der Dave lar sine barn komme ut på scenen, og det treffer nok mange hjerter. De fullfører en ren, velstrukturert og underholdende konsert. Ett par av favorittlåtene som jeg mener ville vært naturlig og spille ble utelatt, men å høre 20 låter av Foo Fighters kan man ikke å klage på. Det finnes helt klart verre måter å tilbringe en onsdagskveld på.   5/6

Tekst: Linda Nur Chbib
Foto: Geir Amundsen