Kategorier
Nyheter Skiver

The Dogs | Crossmaker

Like sikkert som at jula varer helt til påske er det at The Dogs slipper ny skive første mandag i januar, og dette året er heldigvis intet unntak. “Waiting For The Future To Come” starter ballet på nesten Turboneger-aktig måte med brask og bram, men når låta først sparker igang er det ingen tvil om at det er Kristopher Schau & co som kjører showet.

Drabant Music

Like sikkert som at jula varer helt til påske er det at The Dogs slipper ny skive første mandag i januar, og dette året er heldigvis intet unntak. “Waiting For The Future To Come” starter ballet på nesten Turboneger-aktig måte med brask og bram, men når låta først sparker igang er det ingen tvil om at det er Kristopher Schau & co som kjører showet. Knall start på skiva, og når etterfølgeren “The Moment Of Truth” kanskje er bandets tøffeste låt noensinne snakker vi en start av episke proposjoner. Refrenget her kan jeg høre om og om igjen uten å gå lei. Godeste herr Schau høres virkelig sinna og desperat ut på disse, faktisk mer enn jeg noengang har hørt han før. De tar foten fullstendig av gasspedalen på “Love Says Nothing” – en mørk, mørk låt som fint kunne ha glidd inn på Nick Cave sin udødelige “Murder Ballads”. The Dogs kler dette minst like bra som fresrockerne før og beviser med dette at de tilhører det absolutte toppsjiktet i norsk rock. Gassen blir dog tråkket i bånn allerede på “Try Harder”,  en aldeles nydelig øspønker som jeg tipper kommer til å sette igang mang en moshpit på konsertene fremover. Et spor jeg ikke forventet, uten å ha fullstendig koll på bandets katalog, er den countryaktige “The Octopus Embrace Of Drugs” som bidrar enormt til en imponerende stor spennvidde av låter.

Den rolige durbaserte “Make It Hurt Until We Forget” som runder av herligheten så jeg heller ikke komme. Men ikke la deg lure, den er fortsatt mørk som natten og en meget passende avslutter på “Crossmaker” – mye mulig bandets sterkeste album til nå.

5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 07.januar 2020