Kategorier
Nyheter Skiver

The Dead Daisies | Radiance

Klassisk gitarbasert rock lever fortsatt i beste velgående, noe The Dead Daisies har vært et levende bevis på i snart ti år. Det begynner å bli en stund siden John Corabi forsvant ut av bandet og de fleste fikk vel med seg at det var ingen ringere enn Glenn Hughes som tok over mikrofonen, og bassen selvfølgelig.

SPV

Klassisk gitarbasert rock lever fortsatt i beste velgående, noe The Dead Daisies har vært et levende bevis på i snart ti år. Det begynner å bli en stund siden John Corabi forsvant ut av bandet og de fleste fikk vel med seg at det var ingen ringere enn Glenn Hughes som tok over mikrofonen, og bassen selvfølgelig. Fjorårets “Holy Ground” viste at Hughes slett ikke hadde gått ut på dato, ei heller resten av besetningen. “Radiance” følger i forgjengernes fotspor, og her får du servert det ene riffet fetere enn det andre av Doug Aldrich. Det svinger selvfølgelig fortreffelig av resten av bandet også, men selv om Brian Tichy er en fantastisk trommeslager, så savner jeg Deen Castronovo sine krumspring bak trommesettet. Han har en egen evne til å “leke” med trommene, og tilfører det han har vært med på en ekstra dimensjon. Tichy er en god, gammeldags power-drummer, og joda, han får det til å svinge. 

Låtmessig er det nok en gang bare nesten for tusenfrydene, selv om skiva i sin helhet låter kuler og krutt, mangler det lille ekstra som løfter den opp på en sekser. Når det er sagt, så er det tydelig at Glenn Hughes har fått litt mer makt over låtene, og det har tilført “Radiance” et litt mer Hughes-sound. Godt med en liten forandring, og det er lett å høre på den lettere funky låta “Courageous”. Verdt å dra frem er også låtene “Shine On” og “Cascade” som er klare seksere i mine ører. Beint frem gitarbasert rock akkurat slik det skal gjøres etter boka. 

Selv om det ikke blir toppscore denne gangen heller så er det viktig å understreke at dette er et strålende album. Få band får det til å gynge like kraftig som The Dead Daisies, noe “Radiance” er nok et bevis på. Hvis du trenger ny inspirasjon til å spille luftgitar eller luftbass er det ingen som helst tvil om hva du må gjøre, nemlig hive deg rundt å fyre opp “Radiance” på anlegget! (Intervju i nyeste nummer av NRM! Kjøp det her og nå for prisen av en pakke meierismør!)

5/6 | Pål J Silihagen

Utgivelsesdato 30. september 2022