Kategorier
Skiver

Taboo | Taboo

Da de danske veteranene i Pretty Maids grunnstøtte og ble lagt på is for tre år siden, tok det ikke lang tid før bandets ene grunnlegger, vokalist Ronnie Atkins, var tilbake i manesjen, tross en lungekreftdiagnose. Han har siden da lagd to soloskiver, en skive med Nordic Union, og turnert med Avantasia. Bandets andre grunnlegger, gitarist Ken Hammer, har det derimot vært helt stille rundt. Inntil nå.

Frontiers

Da de danske veteranene i Pretty Maids grunnstøtte og ble lagt på is for tre år siden, tok det ikke lang tid før bandets ene grunnlegger, vokalist Ronnie Atkins, var tilbake i manesjen, tross en lungekreftdiagnose. Han har siden da lagd to soloskiver (med hjelp av flere andre Pretty Maids-medlemmer), en skive med Nordic Union, og turnert med Avantasia. Bandets andre grunnlegger, gitarist Ken Hammer, har det derimot vært helt stille rundt. Inntil nå. Og det kan virke som om han har sett dette som en mulighet til å fornye seg og appellere til et nytt og yngre publikum, for det er ikke mye her som minner om Pretty Maids.

Hans nye band Taboo er i praksis en duo med Hammer og den unge vokalisten Christoffer Stjerne, som har gjort det bra i sitt eget band H.E.R.O. Disse har gitt ut tre skiver siden 2019 og har toppet radiolistene i Japan, og Stjerne er også produsent og låtskriver for andre band. Med seg på laget har Taboo også produsenten Jacob Hansen, som har gjort alle skivene til både Pretty Maids og Volbeat det siste tiåret.

Da er persongalleriet presentert, og hvordan låter så dette? Som nevnt er det ikke mye Pretty Maids å spore her, musikalsk sett er dette med beslektet med de nyere moderne rockebandene som f.eks. My Chemical Romance, Shinedown eller The Rasmus. Det er sterke melodier i bunn, lyden er som forventet aldeles strålende, og Stjerne er nettopp det – en vokal stjerne. Han synger rett og slett svinebra med sin lyse tenor. Jeg har lenge nominert Ken Hammer som en av Nordens mest undervurderte gitarister – soloene hans er alltid melodiøse og minneverdige, og jeg griper stadig meg selv med å gå og nynne på en av soloene hans istedet for refrenget.

Dette er absolutt en skive som flere enn Pretty Maids-fans bør sjekke ut, som den kan faktisk ha et vesentlig større publikum utenfor den harde PM-kjerne. «Taboo» flyter godt uten en eneste dårlig låt, men det er nok ikke alle som vil applaudere Ken Hammers ganske så radikale stilskifte. Hvis ikke Ken og Ronnie finner sammen igjen, så er Taboo et velkomment tilskudd til det nordiske rockemiljøet.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 09. september 2022