Kategorier
Skiver

Sweet & Lynch | Only To Rise

Gitarhelten George Lynch har vært svært så aktiv det siste året. Denne gang er hans partner Stryper-vokalist Michael Sweet, samt ex-Whitesnake/Foreigner-trommis Brian Tichy og ex-Megadeth/ White Lion-bassist James Lomenzo – som forøvrig begge har vært innom Lynch Mob.

Frontiers

Gitarhelten George Lynch har vært svært så aktiv det siste året. Ikke før har vi rukket å fordøye fjorårets ypperlige stjernekonstellasjon KXM hvor han samarbeidet med Doug Pinnick fra Kings X og Ray Luzier fra Korn, og den nyeste utgivelsen fra hans eget Lynch Mob, så er han i gang med en ny supergruppe. Denne gang er hans partner Stryper-vokalist Michael Sweet, samt ex-Whitesnake/Foreigner-trommis Brian Tichy og ex-Megadeth/ White Lion-bassist James Lomenzo – som forøvrig begge har vært innom Lynch Mob.

Musikalsk er ikke dette veldig overraskende – det låter som du forventer – Dokken-aktig tung rock med Stryper-vokal. George Lynch har riktignok hatt for vane å skjene ut til venstre og levere noen høyst ekperimenterende og  overrumplende skiver i ny og ne, men her gjør han akkurat det som forventes av ham – i tillegg til å spille gitar som en demon. Men «Only To Rise» har blitt en solid og sammenhengende skive, med noen knallåter som den særs Dokkenske «Dying Rose», balladen «Me Without You» og den keyboard-drevne «Strength In Number», som kunne gått inn på en Turner-æra Rainbow-skive. Det avsluttende tittelsporet er skivas hardeste og raskeste låt, og har også store Dokken-skygger hengende over seg. 

Hvis du tidligere har hatt aversjoner mot Michael Sweet på grunn av Strypers kristne predikant-tekster, så ugyldiggjøres herved det argumentet, for tekstene på denne skiva har (såvidt jeg kan skjønne) ikke noe med hverken Gud eller Jesus å gjøre. Og at Sweet er en særs dyktig sanger er det vel ingen som har benektet. Dette er på ingen måte noe pliktkjøp, men er du fan av noen av de to hovedpersonene, så finner du garantert gull her.  (Les intervju med George Lynch her!)

4/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato: 27. januar 2015