Kategorier
Skiver

Foreigner | The Best Of Foreigner 4 & More

Det har nå gått seks år siden Foreigners siste studioskive “Can’t Slow Down”, og siden har det blitt pøst ut en rad med samleskiver, liveskiver, nyinnspillinger og akustiske album – alle med fokus på låtene fra de 5-6 første skivene. Så enda en liveskive er det siste vi trengte fra den kanten.

Frontiers

Det har nå gått seks år siden Foreigners siste studioskive “Can’t Slow Down”, og siden har det blitt pøst ut en rad med samleskiver, liveskiver, nyinnspillinger og akustiske album – alle med fokus på låtene fra de 5-6 første skivene. Så enda en liveskive er det siste vi trengte fra den kanten, men dessverre er det kanskje dette det stadig minskende platekjøpende publikum vil ha? Men nå er den her, og resultatet er selvsagt solid – det er en knallsterk besetning som gitarist og eneste gjenlevende orginalmedlem Mick Jones har samlet rundt seg. Vokalist Kelly Hansen takler disse låtene lett og er en særs dyktig frontmann, mens ex-Dokken-bassist Jeff Pilson og ex-Whitesnake-trommis Chris Frazier utgjør en knallsterk rytmeseksjon.

Setlista er som forventet skreddersydd for et publikum som kun har hørt hitlåtene, og hitlåter har Foreigner flere av enn de fleste andre band. Fjerdeskiva er deres bestselgende klassiker, og som tittelen så snedig antyder, settes denne skiva i fokus med syv av sine ti låter, pluss deres fem største hits fra de resterende skivene (Du vet – låter som “Cold As Ice”, “Say You Will” og “I Want To Know What Love Is” med fullt gospelkor.)

Når du har et knallbra band som serverer knallbra låter, blir selvsagt ikke sluttresultatet dårlig – men en ganske overflødig utgivelse er det. Og hvis man først skal gi ut en liveskive – gi oss for pokker en hel konsert! Ikke bruddstykker av konserten i en helt annen rekkefølge enn det ble spilt, mens låtene fader inn og ut! Sånn, Foreigner, kan dere nå se til å komme dere i studio og gi oss et dusin splitter nye låter? Jeg vet dere både kan og vil!

3,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 5.desember 2014