Kategorier
Skiver

Steve Hackett | Genesis Revisited Band & Orchestra: Live

Når Steve Hackett rører på seg medfører det gjerne en konsertutgivelse eller to. “Genesis Revisited Band and Orchestra: Live” byr på hele konserten Hackett holdt i Londons Royal Festival Hall, hvor hans utvalgte mannskap forenet krefter med The Heart of England Orchestra.

Inside Out

Når Steve Hackett rører på seg medfører det gjerne en konsertutgivelse eller to. “Genesis Revisited Band and Orchestra: Live” byr på hele konserten Hackett holdt i Londons Royal Festival Hall, hvor hans utvalgte mannskap forenet krefter med The Heart of England Orchestra. Repertoaret er mye av det samme som nå mange ganger har blitt oss presentert, men aldri før har vi hørt det med fullt orkester. Prosjektet har flere sider. For det første representerer det hittil uhørte arrangementer, hvorav noen fungerer mens andre synes feil. Det gjelder å akseptere et grunnpremiss, dette er “Firth of Fifth”, “Musical Box”, “Supper’s Ready” etc. i ny drakt. Imidlertid er det lov til å være skeptisk til noen av valgene – vil vi for eksempel egentlig forstyrres av horn under midtsekvensen i førstnevnte? I det store og hele bifaller jeg både prosjektet og utgivelsen, kanskje først og fremst fordi jeg nå i flere år har hygget meg svært med utmerkede konsertdokumentasjoner uten symfoniorkester.

Samtidig vil jeg råde folk som ikke har sett de øvrige til å vente med denne – “Genesis Revisited Band and Orchestra: Live” er for oss som kjenner materialet, og som er klar for å høre det med en tvist. Versjonen med blu-Ray – som utover hele konserten byr på fin og informativ dokumentar – er selvsagt den du skal ha.

4,5/6 | Bjørn David Dolmen

Utgivelsesdato 25.oktober 2019