Kategorier
Skiver

Refused | War Music

Den begynner et kledelig smell, de svenske punkelegendenes splitter nye fullengder i form av «REV001» og setter umiddelbart takten for «War Music», en skive jeg tipper kommer til å gå rett hjem hos blodfansen og antageligvis skaffe de er par nye.

Spinefarm Music UK

Den begynner et kledelig smell, de svenske punkelegendenes splitter nye fullengder i form av «REV001» og setter umiddelbart takten for «War Music». Til tross for et litt irriterende opphakket refreng er det utvilsomt et trivelig gjenhør med legendene – mye på grunn av en fet sample og hovedriff. Dette fortsetter i neste spor «Violent Reaction» og er en meget bra start av Refused. 

Basert på titler som «I Wanna Watch The World Burn» og «Blood Red» kan man trygt si at flammen og lidenskapen innad i bandet lever i beste velgående og låtene ikke viker en tomme fra duoen aller først. Den siste er i tillegg en de definitive høydepunktene på «War Music». De nøler heller ikke med å roe ned litt med sterke melodier som på «Malfire», noe som bidrar til å øke variasjonen og en særdeles sterk første halvdel på skiva. 

På «Turn The Cross» trykker de inn gassen og er rocka hardcore akkurat som vi vil høre fra gjengen og skaper store forventninger til siste halvdel. En liten nedtur får vi riktignok med «Damaged III», ikke at det er en dårlig låt – men bare ikke helt det oppe kvalitetsmessig som låtene før. Heldigvis retter de det opp allerede i nydelige «Death In Vännes – skivas aller sterkeste spor. 

Avslutningsvis runder de av med «The Infamous Left» og hyperfengende «Economy Of Death» og avslutter «War Music» med stil. En skive jeg tipper kommer til å gå rett hjem hos blodfansen og antageligvis skaffe de er par nye. (Intervju i neste nummer av Norway Rock Magazine!)

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad