Kategorier
Nyheter Skiver

Stargazer | Life Will Never Be The Same 

Så tok det hele fire år før norske Stargazer fikk ut fingeren og kom med en oppfølger til mesterlige “Sky Is The Limit”. Da er jo det store spørsmålet om bandet har brukt tiden fornuftig?

Mighty Music

Så tok det hele fire år før norske Stargazer fikk ut fingeren og kom med en oppfølger til mesterlige “Sky Is The Limit”. Da er jo det store spørsmålet om bandet har brukt tiden fornuftig? Heldigvis knaller gjengen til med klassisk hard rock av ypperste sort nok en gang. I likhet med forgjengeren veksler låtene fra smektende ballader til tyngre saker med gitarriff som lukter svidd. Spesielt vil jeg trekke frem låtene “Live My Dream” og “Don’t Kill” som skivas beste spor, men her er det noe for enhver. Og det er en av faktorene som trekker skiva opp kvalitetsmessig. Variasjonen i låtene gjør at det låter dynamisk og variert.

En annen viktig faktor i dette bandet er en real x-faktor i vokalist Tore Andre Helgemo. I mine ører hever han bandet et godt hakk opp på skalaen med en stemmeprakt som fører tankene til Ronnie James Dio og Ian Gillan, men han har en egen snert i stemmen og et helt eget uttrykk som gir låtene det lille ekstra. Ikke minst balladene på skiva, som med en middelmådig vokalist ville ha sunket dypt ned i myra. Skal du kjøre på med ballader som «Heartbroken» må du ha en vokalist som synger med baller, og det gjør Helgemo til gagns.

Resten av besetningen er ikke dårlig, bare så det er hevet over enhver tvil. Gitarist William Erntsen leverer glitrende gitarspill og spesielt på instrumentallåta  “Beyond The Moon” får han vist seg fram. Som seg hør og bør innen klassisk rock innehar bandet også en keyboardist i Sondre Bjerkset som utfyller lydbildet med delikate toner.

Som de fleste har skjønt har Stargazer utvilsomt klart å følge opp med en knallsterk skive, og for de som ikke har skjønt tegninga eller ikke har noen som helst kjennskap til bandet er det bare å hive seg rundt og sjekke de ut sporenstreks om du liker klassisk hard rock. (Intervju med Stargazer i neste nummer av NRM – abonner her og få det på utgivelsesdagen! 190 spenn for seks nummer har du råd til!) 

5/6 | Pål J.Silihagen  

Utgivelsesdato 03. mars 2023