Kategorier
Live Nyheter

Pil & Bue @ Studenthuset City Scene, Alta

De vanligvis så bitre nabobyene Alta og Hammerfest har hver sin musiker i den kruttsterke duoen Pil & Bue. Fredag var det slipp-konsert av den rykende ferske skiva «Secret Agents» i kystbyen, dagen etter i Alta.

Lørdag 25. februar 2023

De vanligvis så bitre nabobyene Alta og Hammerfest har hver sin musiker i den kruttsterke duoen Pil & Bue. Fredag var det slipp-konsert av den rykende ferske skiva «Secret Agents» i kystbyen, dagen etter i Alta.

I Alta har prosjektet bygd seg opp en fanskare, og forventningene var store da duoen trappet opp på byens rockescene en lørdag kveld. Selv om dette ble presentert som slipp-konsert av siste skiva, ble også forgjengeren «The World Is A Rabbit Hole» viet stor oppmerksomhet gjennom den 1,5 timer lange seansen. Med seks låter fra hver av albumene ble faktisk sistnevnte spilt i sin helhet. Det var også en låt fra den som sparket i gang showet.

Tospannet gikk knallhardt ut da riffene fra «True Disaster» fylte lokalet. På sett og vis satte de også standarden da. En duo bestående av kun gitar, vokal og trommer har en tøff oppgave foran publikum når man spiller beintøff rock med mange detaljer i lydbildet. Har den ene en dårlig dag er det heller ingen plass å gjemme seg.
Heldigvis er både Petter Carlsen og Gøran Johansen dyktige, seriøse musikere. De har verken lyst eller behov for å gjemme seg på scenen. Etter noen år sammen er de også blitt ekstremt samspilte, og samhandlingen er en fryd å følge med på.

Uten bass, keyboard og andre instrumenter klarer de to kunststykket med å levere fyldig og engasjert lyd. Den velfylte konsertsalen var likevel ikke med på notene gjennom hele konserten. Det virket rett og slett som flere ikke hadde fått med seg alle låtene fra siste albumet. Kanskje ikke så rart da det ble sluppet dagen i forveien.

Men på velkjente låter som «Rude Goldberg Machines», «Select Two Players» og «Everyones Just A Kid» fra forgjengeren løsnet rockefoten betraktelig hos publikum. Men «Change Your Mind» og tittelkuttet «Special Agents» gjorde seg ikke bort, dem heller.

For undertegnede var «The World Is A Rabbit Hole» høydepunktet. Jeg kommer ikke utenom. Låten burde komme sammen med en advarsel, for den har partier som trolig er avhengighetsskapende. Det samme gjelder for så vidt andre låter også. Duoen sprer nemlig rundt seg med ekstravagante musikalske godbiter i form av fete honning marinerte gitarriff sammen med hotte rytmer og sprøstekte fill-ins fra slagverket. Det låter fortreffelig for to sarte øreganger, mens munnen tørster etter god drikke.  

Av de fjorten låtene duoen serverte var kun to fra albumene med den forrige trommisen, Aleksander Kostopoulus. Det var avslutningsnumrene «Shakkakakka» og «Fire».

Alt i alt visste Pil & Bue stor spilleglede og bød på seg selv gjennom et energirikt show, uten for mye dill dall og fiksfakserier. Men burde strengt tatt levert et par ekstranumre som dessert da publikum ville ha mer avslutningsvis. 5/6

Tekst og foto: Freddy Ludvik Larsen