Kategorier
Skiver

Sodom | 40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom

For å feire sine førti år som teutonisk thrash metal har Sodom spilt inn kronologisk en låt fra hver plate. Og inkludert begge utgavene av «In The Sign Of Evil» blir dette sytten spor. Eller atten hvis man tar med kassetten, som har «Equinox» som bonus.

Steamhammer

Nå synes jeg egentlig reinnspillinger er tull, spesielt hvis man spiller inn hele skiver på nytt. Nå gjorde for så vidt Sodom nettopp det for noen år siden, hvor de samlet trioen som spilte inn debut mini-skiva «In The Sign Of Evil». Da fikk de spilt inn alle låtene var originalt tenkt og som ville gjort miniskiva til en fullengder, Det var jo litt annerledes. Litt annerledes er det denne gangen også. For å feire sine førti år som teutonisk thrash metal har de spilt inn kronologisk en låt fra hver plate. Og inkludert begge utgavene av «In The Sign Of Evil» blir dette sytten spor. Eller atten hvis man tar med kassetten, som har «Equinox» som bonus. Nå er mini-LP’en nevnt et par ganger allerede, men det starter jo naturligvis her også. Det går ikke mange sekundene av «Sepulchral Voice» før jeg skjønner hvorfor de gjør dette. Originalen(e) vil alltid være legendariske, men dagens besetning og lydbilde gjør dette til rimelig kraftfull kost, og selv om riffene er primitive låter det massivt og relevant. Og selv om Tom Angelripper har hatt med seg gode folk i løpet av årene er dagens Sodom musikere på et nivå som overgår alt av tidligere utgaver, selv om da naturligvis Frank Blackfire medvirket på noen av de tidligere innspillingene. Det morsomme med denne plata er at det ikke er en «Greatest Hits», det ligger vel også litt i tittelen kanskje? Dette er ikke hitparaden du får ved å se Sodom live, men derimot låter som ikke trekkes frem like ofte. Eksempler på dette er «Electrocution», Baptism Of Fire» og «Better Off Dead» fra Blackfires første periode i bandet. «Masquerade In Blood» og «’Til Death Do Us Unite» er vel skiver man knaprt får later live fra overhodet, så det er jo artig å høre dagens besetning fremføre «Gathering Of Minds» og «That’s What An Unknown Killer Diarized».

Rett skal være rett, skal alle skiver være representert må jo også en låt fra seneste skiva spilles inn også, selv om den ble utgitt for to år siden, med samme besetning. «Euthanasia» er valget, og heller ikke denne en låt som er platas førstevalg i livesettet. Det skal sies at dette er en utgivelse som slippes i ganske så forseggjorte innpakninger. Jeg kan være så lunken jeg bare vil til nyinnspillinger, men Sodom er barskt, og dagens besetning er knallsterk. Dette er en god samling.

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 28. oktober 2022