Kategorier
Nyheter Skiver

Skunk Anansie | 25Live@25

Helt fra starten av skilte Skunk Anansie seg ut fra mengden med å være et forrykende liveband som nærmest grep publikum om halsen, filleristet de og slengte de fra seg. Likevel er dette den første skikkelige liveskiva fra Skunken, om vi da ser bort ifra den akustiske utgivelsen «Live In London» fra 2013.

Boogooyamma Ltd

Helt fra starten av skilte Skunk Anansie seg ut fra mengden med å være et forrykende liveband som nærmest grep publikum om halsen, filleristet de og slengte de fra seg, og spesielt frontkvinne Skin fremsto som en snerrende svart panter på scenen. Likevel er dette den første skikkelige liveskiva fra Skunken, om vi da ser bort ifra den akustiske utgivelsen «Live In London» fra 2013. Den noe uhåndterlige tittelen må man anta spiller på at vi her får 25 låter som spenner over en karriere som nå har vart i 25 år, bare avbrutt av en splitt som varte i åtte år, fra 2001 til 2009. Det kommer ikke som noen overraskelse at dette låter fullstendig kule, selv om dette ikke er én fullstendig konsert, men sydd sammen fra flere konserter over flere år. Bandet er supertight, og Skin har alltid vært en helt vanvittig kraftfull vokalist og bommer aldri på en eneste tone – stemmen hennes svever som en engel det ene øyeblikket og flerrer huden av ansiktet ditt i det neste. Låtutvalget er det heller ikke mye å si på – det dekker alt fra alle de fem singlene fra debutskiva fra 1995 (og da snakker vi godbitene «Little Baby Swastikka», «Selling Jesus», «I Can Dream», «Weak» og «Charity») og til to låter fra den fortsatt nyeste «Anarchytechture» fra 2016. Til og med to av de tre nye låtene som ble innspilt til samleskiva «Smashes, Trashes & Hits» (og førte til at bandet kom sammen igjen i 2009) er inkludert, deriblant kanskje deres fineste ballade, «Squander». Selv om det er 90-tallslåtene som er av største interesse for de fleste, så er ikke mer enn halvparten av låtene fra den perioden – det er like mye fra denne siden av årtusenskiftet – Skunk har aldri vært interessert i å være et rent nostalgiband som lever på gamle hits.

Likevel er dette såpass sterkt at det er nærmest en Best Of-skive i konsertformat, og et obligatorisk kjøp for enhver Skunk-fan. Det er på scenen dette bandet er på sitt ypperste, så vi krysser fingrene for at de er tilbake i Norge i løpet av året. (I mellomtiden kan du jo kose deg med dette intervjuet som vi gjorde med Skin og gitarist Ace ved forrige Norgesbesøk i 2017.)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 25.01.2019