Kategorier
Live Nyheter

Rival Sons @ Sentrum Scene, Oslo

Å kalle Rival Sons for sønner av Norge er vel å strekke strikken vel langt, men å kunne kalle de norgesvenner med positivt fortegn er på sin plass. Bandet har vært produktive det siste året og foruten årets turne har de også gitt ut skivene “Darkfighter” og “Lightbringer”, det skulle med andre ord være duket for både gamle slagere og nytt kjøtt på menyen foran et fullsatt Sentrum Scene denne hustrige fredagskvelden.

Fredag 17. november 2023

Om det var surt og kaldt ute, så ble det desto fortere høy temperatur inne på Sentrum Scene. Vokalist og frontmann Jay Buchanan er ikke bare en strålende sanger, men også en naturlig og karismatisk scenepersonlighet, og som vanlig barbeint på scenen. Buchanan fikk umiddelbart publikum med på notene allerede under første låt, “Mirrors” fra nevnte album “Darkfighter”, men det tok virkelig av under den sinnssvakt fete og gyngende låta “Electric Man”. Foruten sjefen sjøl, Buchanan, er først og fremst Rival Sons et særs velfungerende og dynamisk kollektiv på scenen. Det har vært utrolig få utskiftninger i bandet siden oppstarten, noe som gjenspeiler seg positivt på scenen med et band som er tight som ei badehette. Foruten glitrende gitarspill av Scott Holiday må også Mike Miley og Dave Beste på henholdsvis trommer og bass få velfortjent skryt for kveldens opptreden. Helt utrolig hvordan de to klarer å skape et naturlig driv i samtlige låter. Settlista bestod av både nye og “gamle” låter. Rival Sons begynner å få en rikholdig og variert katalog, noe som gjenspeiles i settlista. Fra det mørke tunge og sterkt bluesbaserte til reinspikka hard rock. En velfungerende resept, spør du meg. Et av kveldens høydepunkter var en fantastisk akustisk versjon av “Shooting Stars” hvor Buchanan sang skinnet av pølsa for å si det mildt. Det var nesten vanskelig å ikke få en liten klump i halsen. Men det var nok ingen tvil om at gullkornene som skapte best stemning kom i form av “Pressure and Time” og selvfølgelig bandets party-låt “Keep On Swinging” som også ble kveldens avslutningslåt. God kok og topp stemning er ingen sterk overdrivelse. 

Lydmessig passer også Sentrum Scene bandet som hånd i hanske, akkurat passe stort og med sin velkjente gode akustikk ble denne kvelden med sønnene akkurat like bra som forventet. Mye takket være et band som til de grader var tilstede og fikk med seg publikum, men også takket være et band som innehar en magisk dynamikk og imponerende driv uansett tempo på låta. Noe kveldens opptreden var nok et bevis på. Det så ut til at alle de fremmøtte også var lagt over middels fornøyd og kunne tusle ut i Oslos gater fylt med både varme og adrenalin etter en storslått oppvisning i rock av Rival Sons. 5/6

Tekst: Pål J. Silihagen
Foto: Geir Kihle Hanssen