Kategorier
Nyheter Skiver

Riot V | Mean Streets

Amerikanske Riot V er etterlevningen og arven etter den eminente gitaristen, Mark Reale, som dessverre forlot oss i 2012. Men de gjenværende bandmedlemmene med Donnie Van Stavern i spissen videreførte varemerket under fanen Riot V. Bandet har endret både stil og bandmedlemmer drastisk siden oppstarten i 1975, og har siden mesterverket “Thundersteel” fra 1988 holdt seg på den tradisjonelle heavy metal-stien.

Atomic Fire Records

Dette er Riot V sitt tredje album siden Reale dro sin siste gitarsolo, og jommen vil jeg påstå at dette er det beste siden “Immortal Soul”. Her får du servert tradisjonell heavy metal med en rikelig dose power metal fra den gamle skolen. Og ikke minst synger vokalist Todd Michael Hall som en gud. For en fantastisk tone og register han har i stemmen, og det kommer enda bedre frem takket være sterkere låter og bedre produksjon enn på de to foregående skivene. Der Tony Moore stort sett kjørte full turbo i den høyere delen av registeret, så har Hall alle girene og gir låtene mer dybde og variasjon. Uten å fornærme Moore som utvilsomt var en dyktig vokalist, og ingen kan synge “Thundersteeeeeeeeeeel” som han. 

Så var det tospannet på gitarer, Mike Flyntz og Nick Lee, som utfyller hverandre på mesterlig vis nok en gang. Her snakker vi twin guitars. Lekende, delikat og en fryd å høre på. Rytmeseksjonen med bassist Donnie Van Stavern og trommeslager Frank Gilchriest leverer også stødig så det holder med et drivende tempo. Her gynger det til de grader! Blir du ikke revet med av dette så kan du umulig like ekte heavy metal!

Som nevnt vil jeg påstå at dette er det beste albumet siden “Immortal Soul” og vel så det. Låtene er varierte og kruttsterke med et vitalt og lekende band. Lurer egentlig på hva som har skjedd siden “Armor of Light”? Jeg ser ikke noe stort poeng i å trekke frem enkeltlåter fra dette fullstendig gjennomførte monumentet av en skive, men må jeg så blir det “Love Beyond the Grave” som er skivas desidert sterkeste låt og sprenger terningen for min del. For ikke å glemme tittelsporet som også er en ren fest for øret med alle elementene en rotekte metallåt skal inneholde. Lytt og nyt! På hele skiva altså. Og jeg sier det igjen, Todd Michael Hall, for en fantastisk vokalist. En ren nytelse å høre en reinspikka klokkeklar stemme med baller som løfter låtene opp på øverste hylle. Kort oppsummert er jeg helt sikker på at denne skiva vil befinne seg på årets topp ti-liste for min del og sannsynligvis også på pallplass. Har du litt vett i skallen og elsker tradisjonell heavy metal slik som undertegnede så vet du hva du har å gjøre. Dette kan/vil du ikke gå glipp av. 

5.5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 10. mai