Kategorier
Nyheter Skiver

Rick Springfield | Rocket Science

Denne Rick Springfield altså. Han slutter aldri å imponere. Det er helt naturstridig at en kar som platedebuterte for 45 år siden fortsatt skal levere gnistrende rock/pop med en energi som andre musikere som kunne vært barnebarna hans kan misunne ham.

Frontiers

Denne Rick Springfield altså. Han slutter aldri å imponere. Det er helt naturstridig at en kar som platedebuterte for 45 år siden fortsatt skal levere gnistrende rock/pop med en energi som andre musikere som kunne vært barnebarna hans kan misunne ham. Likevel, på tampen av en lang og produktiv karriere kommer han med flere skiver som er blant hans aller beste – «Venus In Overdrive» fra 2008 og «Songs For The End Of The World» (2012) – om ikke de beste skivene hans. Og nå, i en alder av 66 år, serverer han oss «Rocket Science», som igjen er en energibombe av en popskive – fengende og tøffe låter med knallsterke refrenger som går rett inn i øret og slår rot. Denne er ikke så mørk som «Songs…» tidvis var – her er det tretten korte og konsise gladlåter på maks fire minutter.

Det har også sneket seg inn en litt rootsy påvirkning på noen av låtene, noe som vi ikke har hørt særlig fra Springfield før – både «Found» og «All Hand On Deck» starter nærmest som countrylåter. «Miss Mayhem» er en herlig sak med kun vokal og dobro på versene og fullt trøkk på refrengene, med en ypperlig vokalprestasjon. «We Connect» er en steintøff rocker, og «Pay It Forward» ville vært en radiohit i en mer rettferdig verden. Ellers er det vanskelig å trekke frem spesielle høydepunkter eller dødpunkter – men man blir gang på gang slått av energien (Der kom det nøkkelordet igjen!) som fremvises av en mann som normalt sett skulle være i ferd med å avslutte karrieren med noen middelmådige og trøtte skiver lagd på autopilot for pensjonens del. Men neida. Rick Springfield holder fortsatt koken godt inn i sitt femte tiår som artist.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 19.02.2016