Kategorier
Live Nyheter

Eagles Of Death Metal @ Sentrum Scene, Oslo

Det er et stort øyeblikk å stå i piten på et utsolgt Sentrum Scene med et superentusiastisk publikum som skriker, klapper og hyller fram kveldens band Eagles of Death Metal til å entre scenen. Energien i salen er elektrisk.

Søndag 14. februar 2016

Det er et stort øyeblikk å stå i piten på et utsolgt Sentrum Scene med et superentusiastisk publikum som skriker, klapper og hyller fram kveldens band Eagles of Death Metal til å entre scenen. Energien i salen er elektrisk. Bandet er 30 minutter forsinket, men når de først kommer på tar det fullstendig av. Bandet står der på scenen tydelig preget, både av den mottakelsen de får fra publikum, og ikke minst av den forferdelige opplevelsen de nylig hadde i Bataclan. De står der i nesten fem minutter og bare blir hyllet og applaudert. Og det fortjener de virkelig! Ikke mange band hadde klart å komme tilbake på en scene igjen etter en slik opplevelse.

Når gitaren og trommene setter i gang, etterfulgt av bassen, så er Eagles of Death Metal i gang, og det låter veldig tight allerede fra første minutt. Bandet fremtrer meget rutinert med masse glede og mye kontakt med publikum. Skjerf, plektere og high fives blir utdelt under konserten, og stor kjærlighet føles veldig gjensidig mellom bandet og publikum. Jesse Hughes fremstår som en veldig følsom og ydmyk frontmann i bandet. Han er skravlete, og uttrykker ofte mellom låtene hvor mye han er glad i fansen, og hvor mye det betyr for bandet å kunne komme tilbake og spille igjen.

Eagles of Death Metal gir en fantastisk konsert til Oslo-folket. De er samstemte og veldig energiske. De har mye kontakt med publikum, og de klarer å gi oss en særdeles godt gjennomført musikalsk konsert, av teknisk høy standard, med eneste trekk at de var 30 minutter forsinket. Men det kan skyldes at de trengte nettopp de 30 minuttene ekstra for å forberede seg mentalt på å kunne spille. Oslo-konserten er tross alt deres andre konsert siden Bataclan. Jeg er rett og slett stolt av å se Eagles of Death Metal tilbake på scenen. Konserten får desidert en sterk femmer fra meg.

5,5/6 | Arash Taheri

Foto: Arash Taheri