Kategorier
Nyheter Skiver

Raga Rockers | Faneflukt

Så var det omsider på tide med ny musikk fra en av våre moderne kulturskatter Raga Rockers, i form av låta «Faneflukt» – en låt som burde gi deres faste tilhengere vann i munnen.

Drabant Music

Så var det omsider på tide med ny musikk fra en av våre moderne kulturskatter Raga Rockers, i form av låta «Faneflukt». En gitar som oser Raga starter opp før resten av bandet slenger seg på, og det varer i omtrent minuttet før sjefen sjøl – Michael Krohn slenger seg på.

Man hører fort at dette ikke er bare et gammelt gubbeband som skal gi ut ræl for gamle dagers skyld, for det låter vitalt og sprudlende fra start av gamle gode Raga. Den karakteristiske stemmen til herr Krohn gjør seg som vanlig godt til musikken, og teksten – som jeg tolker rundt den økende høyreekstremisme-problematikken i dagens samfunn, er meget passende i disse tider

Musikalsk er det ikke noe overraskende, men når man heter Raga Rockers trenger man det ikke heller da det langt på vei holder å presenterte fete låter – noe «Faneflukt» så absolutt er. Det mest overraskende med låta i seg selv er den nevnte minuttet lange introsekvensen som også gjentar seg på slutten av sporet, denne gang med en meget fet gitarsolo attåt.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at «Faneflukt» gir deres faste tilhengere vann i munnen, og du skal ikke se bort ifra at det faktisk kan slenge seg på et par nye også. Undertegnede inkludert.

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 04.01.2019
Foto: Julia Marie Naglestad