Kategorier
Skiver

Pink Cream 69 | Ceremonial

Anglo-germanske Pink Cream 69 er ett av disse bandene som har lusket rundt i periferien av min oppmerksomhet i en mannsalder, men som jeg aldri helt har brydd meg om å sjekke ut, muligens på grunn av det teite bandnavnet.

Frontiers

Anglo-germanske Pink Cream 69 er ett av disse bandene som har lusket rundt i periferien av min oppmerksomhet i en mannsalder, men som jeg aldri helt har brydd meg om å sjekke ut, muligens på grunn av det teite bandnavnet. Og de er fortsatt mest kjent for å ha fostret vokalist Andi Deris, som  nå har frontet Helloween i 20 år.  Men på grunnlag av denne skiva må jeg la gamle fordommer vike, for dette låter meget bra. Kanskje ikke overraskende når man vet at bandets amerikanske bassist, låtskriver og produsent Dennis Ward har lagd snadder i en årrekke for band som bl.a. House of Lords, Sunstorm og Place Vendome. Og kanskje akkurat derfor låter dette tøffere og hardere enn forventet. Åpningen «Land Of Confusion» sparker ræv, og vokalist David Readman høres ut som en ung Graham Bonnet. «Wasted Years» følger fint opp, mens det er tredjesporet «Special» som virkelig hogger fatt i deg – melodiøs hardrock blir ikke mer klassisk enn dette! Tostemte gitarer og et særs fengende refreng. «The Tide» er en ballade med akkustiske gitarer som fører tankene til Tyketto, med tilsvarende eminent vokal fra Readman. Alt i alt en positiv overraskelse, uten at jeg umiddelbart går til anskaffelse av resten av katalogen. Men tar de turen til Norge, stiller jeg mer enn gjerne opp.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 25.januar 2013