Kategorier
Live Nyheter

Pil & Bue @ Parkteatret, Oslo

Petter Carlsen leverer til vanlig lavmælt popmelankoli, men med duo-prosjektet Pil & Bue, som debuterte for ganske nøyaktig 10 år siden, skrus energinivået opp ganske mange hakk.

Lørdag 27. april 2024

Pil & Bue låter tidvis som Muse, The Mars Volta, Biffy Clyro og Metallica. Imponerende nok med tanke på at de bare er to på scenen. Det er så mye lyd at man ikke savner flere bandmedlemmer. Det er hardt, intenst, og samtidig herlig melodiøst. Med følelsene godt plassert på utsiden, veksler det mellom det rå og brutale til det sarte og smertende.

Konserten åpner med monumentale «Fire» fra albumet «Forget The Past, Let’s Worry About The Future». En låt som egentlig oppsummerer alt Pil & Bue er best på. Den bygger seg opp sterkere og sterkere til den eksploderer med sine hardtslående trommer og kraftfulle refreng. To andre høydepunkter er når det brytes helt ned med «When You Wake Up, Do You Stop Dreaming?» og «Never Stop (Part 1)» fra det nyeste albumet «Special Agents». Jeg savnet «Your Smile Is Your Gun» fra debutalbumet, men det er flisespikkeri etter en halvannen times lang konsert uten dødpunkter.

Etter å ha fulgt Pil & Bue siden de gjorde sin aller første konsert en lørdag ettermiddag på Cafe Mono i 2014, er det gledelig å se at rockefolket endelig ser ut til å ha oppdaget dem, og Parkteatret er bortimot fullt i kveld. Men de fortjener et fullsatt Rockefeller!

Har du enda ikke sett Pil & Bue, bør du så absolutt ta turen neste gang de svinger innom ditt nærmeste konsertsted. 5/6

Tekst & foto: Terje Embla