Kategorier
Skiver

Opera Diabolicus | Death On A Pale Horse

Bandet består av gitarist og keyboardist David Grimoire og bassist Adrian de Crow. Heldigvis er det minimalt med vokalister, noe som jeg føler gir det hele en rød tråd. Og med det sagt så er det ingen hvem som helst heller, men Candlemass egen Mats Levén, ex-Treat og nå i Vandenberg!

Season of Mist

At denne operaen ga ut et album for ni år siden med samme mannskap er ukjent for meg og må sjekkes. Når sant skal sies tenner jeg sjelden på slike prosjekter med et par karer som hyrer inn masse mennesker, gjerne vokalister, og lager et massivt symfonisk verk. Og det er lett å gå i fella og tro dette også er slik. Og grunnprinsippene er de samme. Bandet består av gitarist og keyboardist David Grimoire og bassist Adrian de Crow. Heldigvis er det minimalt med vokalister, noe som jeg føler gir det hele en rød tråd. Og med det sagt så er det ingen hvem som helst heller, men Candlemass egen Mats Levén (ex-Treat og nå i Vandenberg!). Blant gitaristene finner vi Andy LaRoque og Michael Denner, begge med fortid hos King Diamond, i likhet med trommeslager Snowy Shaw, som også er vokalist på tyngre og mer teatralske «A Song Of Detestation».

En del har sikkert hørt singelen «Siren’s Call», som egentlig er ganske rolig, med veldig følsom vokal av Levén. Denne låta er veldig bra, men jeg har vansker med å si om den er en favoritt eller ikke, for denne plata synes jeg er jevnt god. Jeg synes det er et godt utgangspunkt å tenke kombinasjon av band man kjenner med de involverte. Utgangspunktet er metal av svensk melodiøs sort, som heller litt i retning Candlemass på sitt kjappere og Abstrakt Algebra. Så har du også Mercyful Fate og King Diamond, og kanskje det teatralske til sistnevnte. Altså teatralsk uten at det blir overdådig og opera, hvis det sier noe. «Second Coming» og «Darkest Doom On The Brightest Days» er gode melodiske metal spro med mye deilig gitar jeg vil trekke frem i tillegg til låtene som er nevnt allerede. Men igjen, det er i grunn ikke noe som er svakt her.

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 26.november 2021