Kategorier
Skiver

Nubian Rose | Mental Revolution

Svenske Nubian Rose er ute med sitt andre album, “Mental Revolution”, etter en god mottagelse av den noget ujevne debuten “Mountain” i 2012. “Mountain” var på ingen måte noen puseskive, til tider låt det som et kvinnelig frontet Dio – men “Mental Revolution” er en vesentlig tyngre skive.

Cargo Records

Når man skal debattere hvilket band som hersker i kategorien ‘Svensk Melodiøst Metalband Med Rålekker Kvinnelig Vokalist Av Etiopisk Herkomst’, pleier diskusjonen oftest å bli både høylydt og engasjert, men de færreste klarer å utelukke Nubian Rose fra Topp 5-lista. Og apropos Nubian Rose, så er de nå ute med sitt andre album, “Mental Revolution”, etter en god mottagelse av den noget ujevne debuten “Mountain” i 2012. “Mountain” var på ingen måte noen puseskive, til tider låt det som et kvinnelig frontet Dio – men “Mental Revolution” er en vesentlig tyngre skive. Vokalen er bedre, gitarene er hvassere, og  miksen fra Tobias Lindell (Europe, H.e.a.t.) er krystallklar.  Det åpner knallhardt med skivas raskeste låt “War”, hvor frontbabe Sofia Lilja får trøkke til med en vokal som kan minne om Hearts Ann Wilson. Første halvdel av skiva er pur klassisk heavy metal tuftet på band som Priest, Saxon og gammel Maiden, med litt Mötley-grooves i “Tough Guys Don’t Dance”. De roer seg litt i andre halvdel, og popmetal-låta “Higher” kunne utmerket godt vært en radiohit i en parallell verden.

Det nærmeste de kommer en ballade, er “You Will Never Walk Alone”, men også her hogger det bra i gitarene fra Sofias ektemann Christer Åkerlund – disse to har forøvrig skrevet alle låtene, og er i praksis Nubian Rose. Så joda – liker du tradisjonell metal med kvinnelig vokal, kan du gjerne sjekke ut “Mental Revolution”.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 24.november 2014