Kategorier
Nyheter Skiver

Nestor | Teenage Rebel

Det finnes band som bare har ett album i seg. Nestor er ikke blant dem. For selv om de nå byr på «mer av det samme» og således ikke presenterer oss for ei spennende skive, er låtene både velformulerte, velspilte og velproduserte.

Napalm Records

Med 2022s «Kids In A Ghost Town» klarte svenske Nestor en forferdelig vanskelig balansekunst. Albumet viste et band godt plassert innenfor 80-tallets amerikanske heavyrock-estetikk, som stolt omfavnet – snarere enn falt som offer for – kategoriens karakteristika og klisjéer, og som løste det uten å være utpreget ironiske. Det mest imponerende var imidlertid hvordan Nestor med sitt debutalbum unngikk det kleint pompøse og virkelig ihjelspilte. Mange har ventet på en oppfølger til «Kids In A Ghost Town», og nå er ventetiden over.

Et par minutter ut i «Teenage Rebel» er det innlysende at Nestor ikke har ambisjoner om å prøve noe nytt. Straks introen er over og «We Come Alive» bryter løs, lyder absolutt alt som sist. Og slik fortsetter det, via det litt ordinære tittelkuttet, roligere «Last To Know» og de to svært fengende singlene «Victorious» og «Caroline», til balladen «The One That Got Away» og Bon Jovi-pastisjen «Addicted To Your Love». Først på spor ni – den under tre minutter korte «21» – føres tankene til Rainbow i Turner-perioden, altså til noe litt annet. Dernest får vi stødige «Unchain My Heart» før platas tredje ballade, «Daughter», avrunder.

Det finnes band som bare har ett album i seg. Nestor er ikke blant dem. For selv om de nå byr på «mer av det samme» og således ikke presenterer oss for ei spennende skive, er låtene både velformulerte, velspilte og velproduserte. Et par litt lettvinte spor (herunder tittelkuttet), samt en noe «forsiktigere» avlevering gjør at «Teenage Rebel» ikke kommer helt opp på debutens høyde. Med det sagt så kan jeg vanskelig se for meg et bedre melodisk hardrock-album utkomme i 2024.

4,5/6 | Bjørn David Dolmen

Utgivelsesdato 31. mai 2024